UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Koncert
Arhivox – Pevski zbor arhitektov Slovenije

Subota, 14. maj 2016. u 17.00 časova
AULA Arhitektonskog fakulteta

U sklopu obeležavanja jubileja 170 godina arhitektonskog obrazovanja u Srbiji, Arhitektonski fakultet sa ponosom predstavlja koncert hora Arhivox.

Arhivox – Hor arhitekata Slovenije nastupa na koncertima od 2012. godine i deluje kao jedinstvena kreativna i ujedinjena platforma za arhitekte svih generacija. Hor deluje pod okriljem Zbornice za arhitekturu i prostor Slovenije (ZAPS) i Fakulteta za arhitekturu u Ljubljani (FALJ). Članovi hora Arhivox su pevači različitih generacija – od studenata do aktivnih arhitekata i stručnjaka iz srodnih struka. Repertoar hora je raznovrstan i uključuje zahtevne kompozicije od renesanse do popularnih melodija. Hor Arhivox redovno nastupa u Sloveniji i inostranstvu. Afirmisan je u slovenačkom muzičkom prostoru a s obzirom da ga sastavljaju arhitekti, predstavlja svojevrstnu koncertnu atrakciju.

Pored redovnog repertoara, Arhivox će na koncertu na Arhitektonskom fakultetu premijerno izvesti Space Oddity, Dejvida Bouvija, u čast preminulom umetniku.

Horom Arhivox od 2013. godine upravlja dirigent mr Jelena Sasnik (Jelena Susnick), orkestarski i horski dirigent, koja se usavršavala kroz rad sa renomiranim dirigentima: Darinkom Matić Marović, Mladenom Jaguštom, Stankom Šepićem i Kolinom Metersom (Collin Metters) šefom katedre za dirigovanje Kraljevske muzičke akademije u Londonu.

Njen dirigentski staž obuhvata dirigovanje Beogradskom filharmonijom, Berlinskom sinfonijetom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, “Jeunesse Musicales”, i ostalim. Za Radio Televiziju Slovenije je objavila 6 CD-ova.

Na koncertu će kao solista nastupiti i sopran iz Beograda, Svetlana Vranić, magistar solo pevanja. Domaćoj publici je poznata po brojnim ulogama odigranim na sceni opere i teatra „Madlenianum“. Dobitnik je nagrade BEMUS-a za najbolje izvođenje u predstavi “Nasilje nad Lukrecijom”, kao i nagrade iz fonda Biserke Cvejić.


Program:

SAN SE ŠETAO – slovenačka narodna, arr. Ambrož Čopi
MATONA MIA CARA – Orlando di Laso (Orlando Di Lasso), 16.vek
ŠÜRKA JE TISA – slovenačka narodna arr. Mojca Prus
TEBE POJEM – Stevan Stojanović Mokranjac
VEČERNJI ZVON – Ivan Kozlov
solistkinja, Svetlana Vranić, sopran
ISTARSKI TANEC – Branko Stark
CHI LA GAGLIARDA – Baldasare Donato (Baldassare Donato)
ZBADLJIVKA – Emil Adamič
&
SPACE ODDITY – David Bowie – premijera hora
arr. Aleksandra Naumovski Potisk
prof. Peter Gabrijelčič, gitara

Dirigent, mr Jelena Sasnik (Jelena Susnick)
Sopran, Svetlana Vranić