УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Kонцерт хора архитеката Словеније – Arhivox у Аули Архитектонског факултета

Концерт
Arhivox – Pevski zbor arhitektov Slovenije

Субота, 14. мај 2016. у 17.00 часова
АУЛА Архитектонског факултета

У склопу обележавања јубилеја 170 година архитектонског образовања у Србији, Архитектонски факултет са поносом представља концерт хора Arhivox.

Arhivox – Хор архитеката Словеније наступа на концертима од 2012. године и делује као јединствена креативна и уједињена платформа за архитекте свих генерација. Хор делује под окриљем Зборнице за архитектуру и простор Словеније (ЗАПС) и Факултета за архитектуру у Љубљани (ФАЉ). Чланови хора Arhivox су певачи различитих генерација – од студената до активних архитеката и стручњака из сродних струка. Репертоар хора је разноврстан и укључује захтевне композиције од ренесансе до популарних мелодија. Хор Arhivox редовно наступа у Словенији и иностранству. Афирмисан је у словеначком музичком простору а с обзиром да га састављају архитекти, представља својеврстну концертну атракцију.

Поред редовног репертоара, Arhivox ће на концерту на Архитектонском факултету премијерно извести Space Oddity, Дејвида Боувија, у част преминулом уметнику.

Хором Arhivox од 2013. године управља диригент мр Јелена Сасник (Jelena Susnick), оркестарски и хорски диригент, која се усавршавала кроз рад са реномираним диригентима: Даринком Матић Маровић, Младеном Јагуштом, Станком Шепићем и Колином Метерсом (Collin Metters) шефом катедре за дириговање Краљевске музичке академије у Лондону.

Њен диригентски стаж обухвата дириговање Београдском филхармонијом, Берлинском синфонијетом, Симфонијским оркестром РТС-а, “Jeunesse Musicales”, и осталим. За Радио Телевизију Словеније је објавила 6 ЦД-ова.

На концерту ће као солиста наступити и сопран из Београда, Светлана Вранић, магистар соло певања. Домаћој публици је позната по бројним улогама одиграним на сцени опере и театра „Мадленианум“. Добитник је награде БЕМУС-а за најбоље извођење у представи “Насиље над Лукрецијом”, као и награде из фонда Бисерке Цвејић.


Програм:

SAN SE ŠETAO – словеначка народна, arr. Амброж Чопи
MATONA MIA CARA – Орландо ди Ласо (Orlando Di Lasso), 16.век
ŠÜRKA JE TISA – словеначка народна arr. Мојца Прус
ТЕБЕ ПОЈЕМ – Стеван Стојановић Мокрањац
VEČERNJI ZVON – Иван Козлов
солисткиња, Светлана Вранић, сопран
ISTARSKI TANEC – Бранко Старк
CHI LA GAGLIARDA – Балдасаре Донато (Baldassare Donato)
ZBADLJIVKA – Емил Адамич
&
SPACE ODDITY – David Bowie – премијера хора
арр. Александра Наумовски Потиск
проф. Петер Габријелчич, гитара

Диригент, мр Јелена Сасник (Jelena Susnick)
Сопран, Светлана Вранић