UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2016_KNB

Ambasada Republike Indonezije u Republici Srbiji ima čast da Vas obavesti da je Vlada Republike Indonezije raspisala konkurs za stipendije za master studije na jednom od 15 istaknutih univerziteta u Indoneziji, pod nazivom KNB Scholarship 2016.

Program stipendija Partnerstva zemalja u razvoju – Beasiswa Kemitraan Negara Berkembang (KNB) je stvoren da bi ispunio želje građana zemalja u razvoju da ostvare svoje snove putem visokog obrazovanja. Poput reči Nelsona Mendele „Obrazovanje je najjače oružje za menjanje sveta“, mi verujemo da putem obrazovanja ljudi iz zemalja u razvoju mogu izgraditi svoje zemlje i poboljšati njihovo stanje.

Namena stipendije je da studenti iz zemalja u razvoju steknu svoju master diplomu na jednom od 15 istaknutih univerziteta u Indoneziji. Otkada je zvanično je pokrenut 2006. godine od strane Direkcije za opšte i više obrazovanje Republike Indonezije, ovaj program privlači značajan broj prijava – do 2015. godine stipendije je dobilo 896 studenata iz 64 zemlje.

Cilj programa je:
• da doprinese razvoju ljudskih resursa u zemljama u razvoju
• da promoviše dublje razumevanje kultura i saradnju zemalja u razvoju
• ojačavanje odnosa i saradnje među zemljama u razvoju

Konkurs je otvoren za kandidate sa bečelor diplomom, mlađe od 35 godina, iz zemalja u razvoju (uključujući Srbiju).

Stipendija obuhvata: povratnu kartu, nadoknadu troškova boravka, literature, istraživanja, džeparac i zdravstveno osiguranje.

Rok za prijavu na konkurs: 03. maj 2016.

KNB Scholarship 2016: Priručnik za prijavu na konkurs

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati ambasadu Republike Indonezije u Beogradu putem telefona +381 11 3635666 ili na e-mail: enidiponegoro@yahoo.com

Zvanična prezentacija programa stipendije:
Beasiswa Kemitraan Negara Berkembang (KNB)

0