UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Resonate2015_logo_o

Resonate festival
Beograd, 12 – 16. april 2016.

Resonate festival ove godine imaće svoje jubilarno, peto izdanje i tokom pet dana trajanja pružiće uvid u trenutnu situaciju u muzici, vizuelnim umetnostima i digitalnoj kulturi. Resonate okuplja istaknute umetnike i edukatore svetske klase, uz priliku učešća u debati o poziciji tehnologije u današnjoj umetnosti i kulturi, sa pogledom u budućnost.

Novo izdanje festivala nastavlja prošlogodišnji programski koncept, koga čine dve programske celine: Live i Conference, i to u periodu od 12. do 16. aprila 2016. godine, na nekoliko zanimljivih lokacija u Beogradu. Gostujući umetnici, predavači i ostali učesnici su pažljivo odabrani kako bi posetiocima dali vrhunski prikaz savremenih kreativnih industrija u svetu.


Povezan tekst:
Festival: Resonate 2015


Učesnici prethodnih godina: Casey Reas, Aaron Koblin, Daito Manabe, Joachim Sauter, Anthony Dunne (RCA), Nicholas Felton, Jack Schulze, Nelly Ben-Hayoun, Josh Nimoy, Jer Thorp, Semiconductor, Champagne Valentine, Cohen Van Balen, FIELD, LAb[au], Rafaël Rozendaal, James Bridle, Hi-Res!, Golan Levin, Ivan Poupyrev, United Visual Artists, Jürg Lehni, WARP, onedotzero, Kim Gordon + Ikue Mori, Alva Noto + Blixa Bargeld (anbb), Mouse on Mars, Simian Mobile Disco, Machinedrum, Pantha du Prince, John Talabot i mnogi drugi.

2016_Resonate_main

Resonate je posvećen podršci studenata i omogućiće studentima iz Srbije besplatan pristup dnevnom programu ovogodišnjeg festivala. Da biste konkurisali za ove karte kojih je ograničen broj potrebno je, uz dokaz o statusu studiranja na nekoj od institucija visokog obrazovanja u Srbiji (indeks), popuniti prijavu online: prijava za ulaznice

Pored besplatnog pristupa studenata, Resonate će ove godine podržati i određen broj izuzetnih studenata, profesionalaca i umetnika koji rade na tom polju. Festival nudi deset sponzorstava studentima, umetnicima, ljudima u obrazovanju, profesionalcima, koja obuhvataju besplatan pristup festivalu, dnevnom i noćnom programu, kao i besplatno učešće u jednoj od radionica koje se plaćaju, koje će se odvijati od 11. do 13. aprila: prijava za sponzorstvo

Rok za podnošenje prijave je 11. mart 2016. godine, 19.00h po lokalnom vremenu.

2015_Resonate_02

2015_Resonate_04

Resonate festival, 2015. | © Resonate

Resonate veruje da je srž festivala prenošenje znanja. Festival je sposoban da inspiriše i motiviše, uključi nove generacije u savremene trendove, bez zaostatka tako karakterističnog za ovu geografsku regiju tokom poslednjih decenija.

Posetiocima će biti ponuđen izuzetan uvid u različite aspekte multimedijalnoh praksi, fokusiran na obrazovanje i praktičnu primenu, budeći interesovanje za osnovne teme ovog događaja i pripremajući publiku za inovativne prakse karakteristične za scenu.

Sve informacije o festivalu možete pogledati ovde: http://resonate.io/

2015_Resonate_03

2015_Resonate_05

2015_Resonate_01

Resonate festival, 2015. | © Resonate