UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Mustafa Musić – Hotel “Holiday inn”, Novi Sad, 2010 | © Zenit Inženjering

Obaveštenje

Studijska celina: Uvod u arhitekturu i umetnost
OASA-11022 – Arhitektura danas
IASA-11022 – Arhitektura danas

GOSTUJUĆE PREDAVANJE: arh. Mustafa Musić

U ponedeljak 14. decembra 2015. godine, u amfiteatru fakulteta, u 11.00 časova, predavanje će održati arh. Mustafa Musić.

Tema predavanja:
PROJEKTANTSKI KREDO
Konstituisanje autorske pozicije u arhitekturi kroz ličnu mentalnu laboratoriju i filozofiju koncipiranja i eksplikacije arhitektonskog iskaza na primerima odabranih autorskih projekata

Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane.

Predmetni nastavnik: v. prof. dr Ljiljana Blagojević

MustafaMusic_Kolaz-projekata

Vreme i mesto

/Ponedeljak, 14.12.2015. godine/
/11.00 časova/
/Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet/
/Amfiteatar/

MustafaMusic_portrait

Arhitekta Mustafa Musić | © Zenit Inženjering

Biografija

Arhitekta Mustafa Musić

rođen 1949. godine u Beogradu • diplomirao 1975. na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu • 1979. postaje redovni član arhitektonske sekcije ULUPUDS • 1980. osniva grupu “M.E.Č.” • 1982. predstavlja Jugoslaviju na XII Pariskom bijenalu – sekcija arhitekture • 1990. osniva sopstveni arhitektonski biro “ZENIT inženjering” • 1999-2002. radi kao naučni saradnik na predmetu Atelje za arhitektonsko projektovanje, po pozivu Katedre za arhitektonsko-urbanističko projektovanje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu • 2007. radi kao gostujući profesor Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Master diplomskim akademskim studijama, i vodi studio za projektovanje na 9. semestru – modul Projekat 2 – usmerenje arhitektura • 2010. dobija Nagradu za životno delo Udruženja likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije (ULUPUDS). 2012. u izdanju Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu izlazi knjiga „Autorska pozicija arhitekte Mustafe Musića“ autorki Marije Josifovski i Olivere Stanković. Knjiga je dobila Priznanje Salona arhitekture 2012. u kategoriji publikacije i nagradu „Lice knjige“ na međunarodnom konkursu za najbolje grafički oblikovanu knjigu u celini, Zagreb 2012.

Izradio je više od 150 projekata od kojih su 52 realizovana i učestvovao na preko 80 izložbi u zemlji i inostranstvu (Beograd, Zagreb, Ljubljana, Pariz, Njujork, Vroclav, Volgograd ,Venecija, Grac, Prag…).

Musićevi autorski projekti i tekstovi o njegovom graditeljskom opusu objavljeni su u mnogim domaćim i svetskim knjigama i stručnim časopisima (antologija “Post Modern Classicism” Čarlsa Dženksa, “Srpska arhitektura XX veka” prof. Miloša Perovića…; revije Architectural Design, A10). Učestvovao je na brojnim stručnim tribinama i predavanjima i bio gost u mnogim TV i radio emisijama. Član je strukovnih organizacija; SAS-a, DAB-a, Inženjerske komore Srbije, arhitektonske sekcije ULUPUDS-a, UIA, UNESCO-a, Komisije Skupštine grada Beograda za arhitektonsko oblikovanje.

Dobitnik je preko 20 stručnih nagrada i većeg broja društvenih priznanja (Nagrada 24. Oktobarskog Salona, „Borbine“ nagrade za arhitekturu, nagrade „Novosti“ za arhitekturu, dobitnik je Grand Prix-a 23. Salona arhitekture u Beogradu i nekoliko drugih priznanja ovog Salona, Nagrade fonda „Aleksandar Šaletić“, kao i više nagrada Salona Arhitekture u Novom Sadu, itd.) i Nagrade za životno delo ULUPUDS-a.

BIOGRAFIJA: arh. Mustafa Musić

http://www.mustafamusic.net/

2