УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Мустафа Мусић – Хотел “Holiday inn”, Нови Сад, 2010 | © Зенит Инжењеринг

Обавештење

Студијска целина: Увод у архитектуру и уметност
ОАСА-11022 – Архитектурa данас
ИАСА-11022 – Архитектурa данас

ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ: арх. Мустафа Мусић

У понедељак 14. децембра 2015. године, у амфитеатру факултета, у 11.00 часова, предавање ће одржати арх. Мустафа Мусић.

Тема предавања:
ПРОЈЕКТАНТСКИ КРЕДО
Конституисање ауторске позиције у архитектури кроз личну менталну лабораторију и филозофију конципирања и експликације архитектонског исказа на примерима одабраних ауторских пројеката

Предавање је отворено за све заинтересоване.

Предметни наставник: в. проф. др Љиљана Благојевић

MustafaMusic_Kolaz-projekata

Време и место

/Понедељак, 14.12.2015. године/
/11.00 часова/
/Универзитет у Београду – Архитектонски факултет/
/Амфитеатар/

MustafaMusic_portrait

Архитекта Мустафа Мусић | © Зенит Инжењеринг

Биографија

Архитекта Мустафа Мусић

рођен 1949. године у Београду • дипломирао 1975. на Архитектонском факултету Универзитета у Београду • 1979. постаје редовни члан архитектонске секције УЛУПУДС • 1980. оснива групу “М.Е.Ч.” • 1982. представља Југославију на XII Париском бијеналу – секција архитектуре • 1990. оснива сопствени архитектонски биро “ЗЕНИТ инжењеринг” • 1999-2002. ради као научни сарадник на предмету Атеље за архитектонско пројектовање, по позиву Катедре за архитектонско-урбанистичко пројектовање Архитектонског факултета Универзитета у Београду • 2007. ради као гостујући професор Архитектонском факултету Универзитета у Београду, на Мастер дипломским академским студијама, и води студио за пројектовање на 9. семестру – модул Пројекат 2 – усмерење архитектура • 2010. добија Награду за животно дело Удружења ликовних уметника, примењених уметника и дизајнера Србије (УЛУПУДС). 2012. у издању Архитектонског Факултета Универзитета у Београду излази књига „Ауторска позиција архитекте Мустафе Мусића“ ауторки Марије Јосифовски и Оливере Станковић. Књига је добила Признање Салона архитектуре 2012. у категорији публикације и награду „Лице књиге“ на међународном конкурсу за најбоље графички обликовану књигу у целини, Загреб 2012.

Израдио је више од 150 пројеката од којих су 52 реализована и учествовао на преко 80 изложби у земљи и иностранству (Београд, Загреб, Љубљана, Париз, Њујорк, Вроцлав, Волгоград ,Венеција, Грац, Праг…).

Мусићеви ауторски пројекти и текстови о његовом градитељском опусу објављени су у многим домаћим и светским књигама и стручним часописима (антологија “Post Modern Classicism” Чарлса Џенкса, “Српска архитектура XX века” проф. Милоша Перовића…; ревије Architectural Design, А10). Учествовао је на бројним стручним трибинама и предавањима и био гост у многим ТВ и радио емисијама. Члан је струковних организација; САС-а, ДАБ-а, Инжењерске коморе Србије, архитектонске секције УЛУПУДС-а, UIA, UNESCO-а, Комисије Скупштине града Београда за архитектонско обликовање.

Добитник је преко 20 стручних награда и већег броја друштвених признања (Награда 24. Октобарског Салона, „Борбине“ награде за архитектуру, награде „Новости“ за архитектуру, добитник је Grand Prix-а 23. Салона архитектуре у Београду и неколико других признања овог Салона, Награде фонда „Александар Шалетић“, као и више награда Салона Архитектуре у Новом Саду, итд.) и Награде за животно дело УЛУПУДС-а.

БИОГРАФИЈА: арх. Мустафа Мусић

http://www.mustafamusic.net/