UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
2015_MedSeaClub_o

Konkurs 

Organizacija Arquideas* objavila je konkurs za studente arhitekture i mlade arhitekte pod imenom Mediteranski morski klub na Ibici – Mediterranean Sea Club (MESC) Ibiza.

Zadatak konkursa za Mediteranski morski klub na Ibici je stvaranje novog modela razonode na krhkoj i jedinstvenoj obali ovog mediteranskog ostrva.

Ideja konkursa je da predloži alternativu turizmu koji se trenutno nudi na ostrvu i preispita načine korišćenja mediteranske obale.

Lokacija konkursa, na pola puta između obalske linije i površine okeana, pruža brojne mogućnosti za odmor i razonodu koje će, malo po malo, vremenom postati još jedna atrakcija za posetioce ostrva.

Rešenje mora izaći u susret zahtevima i potrebama stanovnika ostrva, pružajući posebnu pažnju održivosti i životnoj sredini, i u isto vreme omogućavati odmor i uživanje posetilaca.

*Arquideas je zajednica studenata i mladih profesionalaca iz sveta arhitekture i dizajna, čiji je glavni cilj prikazivanje talenta i kreativnosti svojih mladih članova, na taj način premošćavajući jaz između akademskih i profesionalnih sfera u arhitekturi i dizajnu.

Lokacija

Ibica (Ibiza), poznata i kao Belo ostrvo, je locirana u Mediteranskom moru, 79 km udaljena od Iberijskog poluostrva i zajedno sa Majorkom, Menorkom i Formenterom (Mallorca, Menorca, Formentera) i brojnim manjim ostrvima čini skupinu Balearskih ostrva.

Ostrvo je poznato širom sveta po svojoj lepoti, morskim uvalama i kvalitetu vode, kao i po svom čuvenom noćnom životu.

Rokovi

Rana registracija: od 06. aprila do 15. maja 2015.
Regularna registracija: od 16. maja do 15.juna 2015.
Rok za postavljanje pitanja: 19. jun 2015.
Rok za predaju radova: 30. jun 2015.
Objava rezultata konkursa i virtuelna izložba: 31. jul 2015.

Informacije o konkursu

Detaljne informacije o konkursu možete naći na adresi:
http://www.arquideas.net/competition/mediterranean-sea-club

0