UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

izvor: Mikser

MENTORISANA RADIONICA povodom konkursa YOUNG BALKAN DESIGNERS 2015
Subota,  14. februar, 11.00h / Mikser House, Karađorđeva 46, Beograd

Balkanska dizajn mreža poziva sve dizajnere do 35 godina koji se pripremaju za učešće na konkursu “Young Balkan Designers 2015” da se prijave za učešće u mentorisanoj radionici “Idea workshop – Belgrade” koja će se održati 14. februara u Mikser House-u sa početkom u 11h, uz prisustvo relevantnih stručnjaka iz oblasti dizajna,  čiji će biti zadatak da dizajnerima pomognu u razvijanju konkursnih rešenja. Radionica će se simultano odvijati u 4 grupe, po rotacionom principu. Mentorski tim će se smenjivati po grupama.

Mentorski tim:
Filip Despot, dizajner, Grupa (Hrvatska)
Jelena Matić, profesorka na Šumarskom fakultetu, Beograd
Relja Bobić, programski menadžer, Nova Iskra – dizajn inkubator
Milan Stefanović, dizajner, Anitipod studio
Branko Nikolić, dizajner, Anitipod studio
Petar Savić, dizajner, Anitipod studio

Broj mesta za učešće u radionici je ograničen. Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem ličnih podataka na: ybd@balkandesignnetwork.org do četvrtka 12. februara u 17h sa naznakom: “Idea workshop – Belgrade”. Lista učesnika radionice biće objavena na facebook stranici Balkan Design Network istog dana.


Balkanska dizajn mreža raspisala je peti po redu konkurs Young Balkan Designers 2015 pod sloganom “Common Grounds” koji je otvoren do 28. februara 2015. godine, i namenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz zemalja jugoistočne Evrope. Radovi odabrani na konkursu biće deo dvogodišnjeg programa Young Balkan Designers koji podrazumeva regionalno dizajn takmičenje, međunarodnu putujuću izložbu i program mobilnosti i edukacije za mlade dizajnere. Takođe, autori tri najbolja projekta će pohađati rezidencijalne mentorske radionice koje će biti organizovane u saradnji sa vodećim regionalnim dizajnerima i proizođačima.

Organizator projekta: Balkanska dizajn mreža (Balkan Design Network), inovativna platforma osnovana od strane Hrvatskog Dizajnerskog Društva iz Zagreba, Public Rooma-a iz Skoplja i Mikser organizacije iz Beograda, sa ciljem pružanja strateške podrške razvoju i promociji balkanskog dizajna, kako u regiji, tako i na evropskoj i međunarodnoj sceni.

Kontakt:
Milena Berić, Project Coordinator
BALKAN DESIGN NETWORK
milena@mikser.rs