UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Razrada prioritetnih projekata Strategije integralnog urbanog razvoja centralne zone Kragujevca

Radionicu je otvorio gosp. Harald Miler – rukovodilac GIZ- AMBERO projekta Foto: Branko Begović

Radionica

U utorak 17. juna 2014. godine, u prostorijama GIZ-AMBERO u Beogradu je održana radionica sa temom „Razrada prioritetnih projekata Strategije integralnog urbanog razvoja centralne zone Kragujevca“ na kojoj su predstavljeni preliminarni Master projekti studenata druge godine master akademskih studija Integralni urbanizam.

Celokupna izrada završnog Master rada organizuje se u okviru zvanične saradnje između Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta i GIZ projekta „Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji“ koju sprovodi AMBERO Consulting, predstavništvo iz Beograda.

Rad na Master radu vodi grupa mentora – nastavnika sa Departmana za urbanizam i prati Konsultantski tim eminentnih stručnjaka kao predstavnika institucija od značaja za urbanizam u Srbiji, kao što su: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije,  Urbanistički Zavod Beograda, Inženjerska komora Srbije, Direkcija za urbanizam Kragujevac, GIZ- AMBERO.

Radionica je imala za cilj proveru kvaliteta preliminarnih Master projekata kroz zajedničku razmenu znanja i iskustava sa eminentnim stručnjacima u Srbiji. Radionicu su otvorili g. Harald Miler – rukovodilac GIZ- AMBERO projekta i Šef Departmana za urbanizam Prof.mr Rajko Korica.