UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
KNAUF-stand_foto-Relja-Ivanic-1_o
Knauf štand: Katarina Škrbić, Marija Pantović i Vladimir Jovanović
Foto: Relja Ivanić

Nagrade

Kompanija Knauf, u saradnji sa visokoobrazovnim ustanovama iz oblasti arhitekture i dizajna iz Beograda, Niša i Novog Sada već nekoliko godina zaredom raspisuje konkurs za idejno arhitektonsko rešenje štanda kompanije na Sajmu građevinarstva. I ove godine konurs je raspisan. Cilj konkursa bilo je projektovanje jednostavnog, funkcionalnog, orginalnog, atraktivnog i lako izvodljivog štanda, primenjujući isključivo njihove materijale i tehnike suve gradnje.

Na konkurs je pristiglo ukupno 89 radova. Žiri je nagradio tri rada. Prvu nagradu osvojili su studenti Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta: Katarina Škrbić, Marija Pantović i Vladimir Jovanović, a pod mentorstvom Dragana Markovića.

Ideja projekta bila je oblikovna i programska organizacija štanda oko centralno postavljenog zida koji služi kao reper u prostoru. Zid je istovremeno i razdelnica između pojedinačnih prostornih celina Knauf štanda – prostora za izlaganje i prostora za praktične prezentacije ili prijemnog dela i prostora za sedenje.

Nagrađene radove možete pogledati na sledećem linku:
http://www.superprostor.com/rezultati-studentskog-konkursa-za-knauf-paviljon/10573

Pogledajte galeriju fotografija realizacije nagrađenog rešenja (foto: Relja Ivanić):

Nagrađeni studentski projekat za Knauf štand, autora Katarine Škrbić, Marije Pantović i Vladimira Jovanovića: