UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Stručna praksa

GlobalTalent_prakse_o

Global Talent je program stručnih praksi u inostranstvu koji studentima i diplomcima pruža priliku za profesionalno iskustvo i lični razvoj u multikulturalnom okruženju radom u kompanijama i institucijama širom sveta. Edukativne prakse programa Global Talent predstavljaju tip stručnih praksi u oblastima koje se odnose na jezičko i predmetno podučavanje dece i mladih ljudi. Ove prakse podstiču razvoj predavalačkih i prezentacionih veština, komunikacionih veština i jezika, kao i profesionalni početak predavačke karijere implementiranjem neformalnih metoda učenja i kreiranjem jedinstvenog okruženja za učenje za mlade ljude. Program je namenjen studentima završnih godina i diplomcima starosti između 20 i 30 godina sa dobrim znanjem engleskog jezika. Rad u internacionalnom okruženju kao prilika da se znanja, iskustva i veštine razmene sa drugim kulturama, danas je jedna od ključnih stvari koja izdvaja uspešne mlade ljude.

Putem edukativnih praksi, studenti i diplomci imaju mogućnost da provedu 3–6 meseci u inostranstvu, radeći u zemljama kao što su Kina, Turska, Indija, Brazil, Kolumbija, Meksiko, Rusija, Poljska i druge. Prakse programa Global Talent dostupne su tokom cele godine i proces selekcije je neprekidan. Plata u iznosu prosečne zarade u zemlji u kojoj se praksa odvija pokriva mesečne troškove života. Konkretan datum početka prakse određuje se u dogovoru sa institucijom sa kojom će student na praksi sarađivati. Za više detalja o ovom programu i praksama koje pruža, posetite sajt www.globaltalents.rs.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.