UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Serija događaja: BERLIN UNLIMITED

    By Arhitektonski fakultet on 30/04/2014
    “Berlin Unlimited” je serija događaja koja traje već četvrtu godinu, a ove godine se u septembru održava u Berlinu. U okviru serije događaja održaće se i izložba “Berlin Unlimited”, koja treba da istraži kontradikciju urbanih realnosti – između pitanja individualne slobode i urbanog ograničenja. Pomoću umetnosti i kreativnih medija, arhitekture i urbanog dizajna, teorije i istraživanja, “Berlin Unlimited” ima za cilj da otkrije interdisciplinarni narativ o gradu i da prikaže kritičko sagledavanje pređašnjih ograničenja, današnjih granica i budućih eventualnih novih podela.
  • Izbor: dr Ana Radivojević, dipl.inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 30/04/2014
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Izveštaj Komisije za izbor nastavnika za užu naučnu, odnosno umetničku oblast: Arhitektonske konstrukcije, materijali i fizika zgrada stavlja na uvid javnosti. Komisija predlaže da se dr Ana Radivojević, dipl.inž.arh., izabere u zvanje vanrednog profesora na Departmanu za arhitektonske tehnologije za navedenu oblast. Izveštaj Komisije se nalazi u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupan je javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • Izbor: mr Ivan Kucina, dipl.inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 30/04/2014
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Izveštaj Komisije za izbor nastavnika za užu naučnu, odnosno umetničku oblast: Arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura stavlja na uvid javnosti. Komisija predlaže da se mr Ivan Kucina, dipl.inž.arh., izabere u zvanje vanrednog profesora, na Departmanu za arhitekturu, za navedenu oblast. Izveštaj Komisije se nalazi u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupan je javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa. Izložba stručno-umetničkih ostvarenja kandidata mr Ivana Kucine, biće otvorena u ponedeljak, 05. maja 2014. godine, u 19,00 časova, u prostorijama Arhitektonskog fakulteta, sala 200 (II sprat) i trajaće do 11. maja 2014. godine.
  • Kurs 7.2. – Istorija arhitekture i naseljavanja 2: Odloženo predavanje i termin drugog kolokvijuma

    By Arhitektonski fakultet on 30/04/2014
    Obaveštavaju se studenti druge godine Osnovnih akademskih studija da predavanje na predmetu Istorija arhitekture i naseljavanja 2 neće biti održano u utorak 06. 05. 2014. godine u redovnom terminu. Tačan termin nadoknade ovog časa biće naknadno objavljen. Drugi kolokvijum na predmetu biće održan u poslednjoj sedmici nastave u semestru, u utorak 27. 05. 2014. godine, u 18.00 časova, u amfiteatru fakulteta. Raspored polaganja po grupama će biti naknadno objavljen.
  • Kurs 15.2. – Integrativna zaštita graditeljskog nasleđa: Predaja zapisnika o polaganju ispita

    By Arhitektonski fakultet on 30/04/2014
    Predaja zapisnika o polaganju ispita iz predmeta Integrativna zaštita graditeljskog nasleđa, za studente koji su ispit položili u aprilskom ispitnom roku, obaviće se u utorak, 06. maja 2014. godine u 12 sati u kabinetu 233. Potrebno je zapisnik doneti u dva primerka sa popunjenim podacima vezanim za ime, prezime studenta i broj indeksa. Zapisnici sa ocenama biće vraćeni u četvrtak, 08. maja 2014. godine u 12 sati. Za studente koji su iz opravdanih razloga sprečeni da predaju zapisnik u ovom terminu, mogu to da urade svakog četvrtka od 11 do 12 sati u kabinetu 233, do kraja maja meseca.
  • Kurs 15.1. – Istorija arhitekture i naseljavanja u Srbiji: Predaja zapisnika o polaganju ispita

    By Arhitektonski fakultet on 30/04/2014
    Predaja zapisnika o polaganju ispita iz predmeta Istorija arhitekture i naseljavanja u Srbiji, za studente koji su ispit položili u aprilskom ispitnom roku, obaviće se u utorak, 06. maja 2014. godine u 12 sati u kabinetu 233. Potrebno je zapisnik doneti u dva primerka sa popunjenim podacima vezanim za ime, prezime studenta i broj indeksa. Zapisnici sa ocenama biće vraćeni u četvrtak, 08. maja 2014. godine u 12 sati. Za studente koji su iz opravdanih razloga sprečeni da predaju zapisnik u ovom terminu, mogu to da urade svakog četvrtka od 11 do 12 sati u kabinetu 233, do kraja maja meseca.
  • Letnja škola za eksperimentalnu izgradnju: Osthang projekat

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 29/04/2014
    Osthang projekat poziva 60 studenata i ostale zainteresovane da učestvuju u eksperimentalnoj radionici od 7. jula do 27. jula 2014. u Darmštatu, Nemačka. Tokom tri nedelje, učesnicima letnje škole nudimo priliku da izgrade privremeni kampus za Osthang projekat, zajedno sa međunarodno priznatim umetnicima i arhitekatima. Objekti koje će biti izgrađene tokom letnje škole naknadno će postati platforma za buduće manifestacije Osthang projekat-a i biće dostupni kao javni prostori i mesta za inicijative u Darmštatu i okolnom regionu.
  • Kurs 23.1. – Stručna praksa: postupak prijavljivanja

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 29/04/2014
    Stručna praksa na gradilištu ili u projektnom birou obavlja se u trajanju od 120 radnih sati (15 radnih dana), odnosno 3 nedelje, tokom jula i prve polovine avgusta meseca 2014. godine. Projektno ili građevinsko preduzeće studenti biraju sami, za šta prilažu odgovarajuću potvrdu. Praksu je moguće obaviti i u inostranstvu (u organizaciji IAESTE-a ili u sopstvenoj organizaciji).
  • Letnja škola arhitekture i dizajna: METABOLIZAM PONOVO – Ohrid 2014.

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 28/04/2014
    Univerzitet Američki koledž Skoplje | Škola arhitekture i dizajna organizuje Internacionalnu letnju školu arhitekture i dizajna u Ohridu, Republika Makedonija pod naslovom METABOLIZAM PONOVO, od 29. juna do 6. jula 2014. godine. Prijavite se!
  • Privredna komora Beograda dodelila nagradu za najbolju doktorsku disertaciju u 2014.

    By Arhitektonski fakultet on 28/04/2014
    Ovogodišnju nagradu za najbolju doktorsku disertaciju odbranjenu na Univerzitetu u Beogradu u toku šk. 2012/2013. godine, žiri Privredne komore Beograda, sastavljen od 18 univerzitetskih profesora, jednoglasno je dodelio ass. dr Ani Perić, za doktorat sa temom „Uloga urbanističkog planiranja u procesu regeneracije braunfild lokacija“.
  • Kurs 3.1. – Građena sredina: Preuzimanje elaborata kod asist. dr Tatjane Mrđenović

    By Arhitektonski fakultet on 28/04/2014
    Dodatni termin za preuzimanje elaborata kod asist. dr Tatjane Mrđenović obaviće se u sredu, 30. aprila u 10 časova u kabinetu 305.
  • Kurs 3.1. – Građena sredina: Preuzimanje elaborata i zapisnika i usmeni ispit

    By Arhitektonski fakultet on 25/04/2014
    Studenti koji su polagali ispit u aprilskom roku mogu preuzeti svoje elaborate i zapisnike o položenom ispitu u ponedeljak, 28. aprila u 11 časova u kabinetu 305. Usmeni ispit za studente koji su po drugi put predali esej će se obaviti u istom terminu.
  • Stipendije Vlade Japana – MEXT 2015

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 25/04/2014
    Ambasada Japana u Republici Srbiji obaveštava sve zainteresovane kandidate da se od srede, 16. aprila 2014. godine otvara konkurs za MEXT stipendije za 2015. godinu za studente iz Republike Srbije i studente iz Crne Gore, koje dodeljuje MEXT (Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije Vlade Japana). Konkurs je otvoren do petka, 23. maja 2014. godine
  • Izbor: mr Milorad Mladenović, dipl.slikar i dipl.inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 25/04/2014
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Izveštaj Komisije za izbor nastavnika za užu naučnu, odnosno umetničku oblast: Likovne umetnosti stavlja na uvid javnosti. Komisija predlaže da se mr Milorad Mladenović, dipl.slikar i dipl.inž.arh., izabere u zvanje vanrednog profesora na Departmanu za arhitekturu za navedenu oblast. Izveštaj Komisije se nalazi u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupan je javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • Izbor: dr Mariela Cvetić, dipl.slikar i dipl.maš.inž.

    By Arhitektonski fakultet on 25/04/2014
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Izveštaj Komisije za izbor nastavnika za užu naučnu, odnosno umetničku oblast: Likovne umetnosti stavlja na uvid javnosti. Komisija predlaže da se dr Mariela Cvetić, dipl.slikar i dipl.maš.inž., izabere u zvanje vanrednog profesora na Departmanu za arhitekturu za navedenu oblast. Izveštaj Komisije se nalazi u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupan je javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • Konkurs „Arhiton“ za uređenje gradskih krovova i urbanih džepova

    By Arhitektonski fakultet on 24/04/2014
    Centar za unapređenje životne sredine obaveštava studente i mlade stručnjake da do 15. maja ove godine mogu prijaviti svoja idejna rešenja na temu uređenja gradskih krovova i urbanih džepova, za učestvovanje na nacionalnom konkursu „Arhiton“.
  • Konkurs za izradu novog logotipa Ambasade Italije u Beogradu (PRODUŽEN ROK)

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 24/04/2014
    Ambasada Italije u Beogradu raspisuje konkurs za izradu novog logotipa Ambasade. Cilj konkursa je dobijanje grafičkog rešenja na temu prijateljstva između Italije i Srbije u godini koja je veoma važna i koju obeležavaju otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i Evropske unije (kojom će Italija predsedavati počev od prvog jula), 135 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje i 90 godina od izgradnje zgrade u kojoj se nalazi Ambasada Italije u Beogradu. Konkurs je namenjen mladim srpskim državljanima, učenicima i studentima, umetnicima i dizajnerima starosti do 26 godina.
  • Rezultati studentskog konkursa: Bauhaus paviljon u Beogradu 2019. godine

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 24/04/2014
    Na konkurs je, do 17. marta 2014, pristiglo ukupno 16 radova. Žiri u sastavu prof. Alfred Jakobi (Prof. Alfred Jacoby), Direktor DIA, Prof. Jasper de Haan, DIA i docent mr Ivan Kucina, FABU zasedao je 20. marta 2014. i nagradio osam radova. Dva prvonagrađena rada dobila su stipendiju u vidu dvogodišnje školarine za DIA master studije u Desau.
  • Stipendija za Master studije arhitekture na Carinthia Univerzitetu primenjenih nauka, Austrija

    By Arhitektonski fakultet on 23/04/2014
    Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave na konkurs za stipendiju za Master studije arhitekture na Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) u Austriji. Rok za konkurisanje za zimski semestar školske 2014/2015. godine je 15. maj 2014. godine.
  • Predavanje Idisa Turata: ARHITEKTURA POVJERENJA

    By Arhitektonski fakultet on 23/04/2014
    Predavanje ARHITEKTURA POVJERENJA će se održati u utorak, 29. aprila 2014. u 19.00 časova u amfiteatru Arhitektonskog fakulteta. Predavač je prof. dr Idis Turato, profesor na Fakultetu Građevinarstva, Arhitekture i Geodezije u Splitu, gostujući nastavnik na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Univerzitetu u Beogradu - Arhitektonskom fakultetu.