УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
  • Серија догађаја: BERLIN UNLIMITED

    By Архитектонски факултет on 30/04/2014
    “Berlin Unlimited” је серија догађаја која траје већ четврту годину, а ове године се у септембру одржава у Берлину. У оквиру серије догађаја одржаће се и изложба “Berlin Unlimited”, која треба да истражи контрадикцију урбаних реалности – између питања индивидуалне слободе и урбаног ограничења. Помоћу уметности и креативних медија, архитектуре и урбаног дизајна, теорије и истраживања, “Berlin Unlimited” има за циљ да открије интердисциплинарни наратив о граду и да прикаже критичко сагледавање пређашњих ограничења, данашњих граница и будућих евентуалних нових подела.
  • Избор: др Ана Радивојевић, дипл.инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 30/04/2014
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Извештај Комисије за избор наставника за ужу научну, односно уметничку област: Архитектонске конструкције, материјали и физика зграда ставља на увид јавности. Комисија предлаже да се др Ана Радивојевић, дипл.инж.арх., изабере у звање ванредног професора на Департману за архитектонске технологије за наведену област. Извештај Комисије се налази у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступан је јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • Избор: мр Иван Куцина, дипл.инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 30/04/2014
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Извештај Комисије за избор наставника за ужу научну, односно уметничку област: Архитектонско пројектовање и савремена архитектура ставља на увид јавности. Комисија предлаже да се мр Иван Куцина, дипл.инж.арх., изабере у звање ванредног професора, на Департману за архитектуру, за наведену област. Извештај Комисије се налази у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступан је јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа. Изложба стручно-уметничких остварења кандидата мр Ивана Куцине, биће отворена у понедељак, 05. маја 2014. године, у 19,00 часова, у просторијама Архитектонског факултета, сала 200 (II спрат) и трајаће до 11. маја 2014. године.
  • Курс 7.2. – Историја архитектуре и насељавања 2: Одложено предавање и термин другог колоквијума

    By Архитектонски факултет on 30/04/2014
    Обавештавају се студенти друге године Основних академских студија да предавање на предмету Историја архитектуре и насељавања 2 неће бити одржано у уторак 06. 05. 2014. године у редовном термину. Тачан термин надокнаде овог часа биће накнадно објављен. Други колоквијум на предмету биће одржан у последњој седмици наставе у семестру, у уторак 27. 05. 2014. године, у 18.00 часова, у амфитеатру факултета. Распоред полагања по групама ће бити накнадно објављен.
  • Курс 15.2. – Интегративна заштита градитељског наслеђа: Предаја записника о полагању испита

    By Архитектонски факултет on 30/04/2014
    Предаја записника о полагању испита из предмета Интегративна заштита градитељског наслеђа, за студенте који су испит положили у априлском испитном року, обавиће се у уторак, 06. маја 2014. године у 12 сати у кабинету 233. Потребно је записник донети у два примерка са попуњеним подацима везаним за име, презиме студента и број индекса. Записници са оценама биће враћени у четвртак, 08. маја 2014. године у 12 сати. За студенте који су из оправданих разлога спречени да предају записник у овом термину, могу то да ураде сваког четвртка од 11 до 12 сати у кабинету 233, до краја маја месеца.
  • Курс 15.1. – Историја архитектуре и насељавања у Србији: Предаја записника о полагању испита

    By Архитектонски факултет on 30/04/2014
    Предаја записника о полагању испита из предмета Историја архитектуре и насељавања у Србији, за студенте који су испит положили у априлском испитном року, обавиће се у уторак, 06. маја 2014. године у 12 сати у кабинету 233. Потребно је записник донети у два примерка са попуњеним подацима везаним за име, презиме студента и број индекса. Записници са оценама биће враћени у четвртак, 08. маја 2014. године у 12 сати. За студенте који су из оправданих разлога спречени да предају записник у овом термину, могу то да ураде сваког четвртка од 11 до 12 сати у кабинету 233, до краја маја месеца.
  • Летња школа за експерименталну изградњу: Остханг пројекат

    By Архитектонски факултет_Уредник on 29/04/2014
    Остханг пројекат позива 60 студената и остале заинтересоване да учествују у експерименталној радионици од 7. јула до 27. јула 2014. у Дармштату, Немачка. Током три недеље, учесницима летње школе нудимо прилику да изграде привремени кампус за Остханг пројекат, заједно са међународно признатим уметницима и архитекатима. Објекти које ће бити изграђене током летње школе накнадно ће постати платформа за будуће манифестације Остханг пројекат-а и биће доступни као јавни простори и места за иницијативе у Дармштату и околном региону.
  • Курс 23.1. – Стручна пракса: поступак пријављивања

    By Архитектонски факултет_Уредник on 29/04/2014
    Стручна пракса на градилишту или у пројектном бироу обавља се у трајању од 120 радних сати (15 радних дана), односно 3 недеље, током јула и прве половине августа месеца 2014. године. Пројектно или грађевинско предузеће студенти бирају сами, за шта прилажу одговарајућу потврду. Праксу је могуће обавити и у иностранству (у организацији ИАЕСТЕ-а или у сопственој организацији).
  • Летња школа архитектуре и дизајна: МЕТАБОЛИЗАМ ПОНОВО – Охрид 2014.

    By Архитектонски факултет_Уредник on 28/04/2014
    Универзитет Амерички колеџ Скопље | Школа архитектуре и дизајна организује Интернационалну летњу школу архитектуре и дизајна у Охриду, Република Македонија под насловом МЕТАБОЛИЗАМ ПОНОВО, од 29. јуна до 6. јула 2014. године. Пријавите се!
  • Привредна комора Београда доделила награду за најбољу докторску дисертацију у 2014.

    By Архитектонски факултет on 28/04/2014
    Овогодишњу награду за најбољу докторску дисертацију одбрањену на Универзитету у Београду у току шк. 2012/2013. године, жири Привредне коморе Београда, састављен од 18 универзитетских професора, једногласно је доделио асс. др Ани Перић, за докторат са темом „Улога урбанистичког планирања у процесу регенерације браунфилд локација“.
  • Курс 3.1. – Грађена средина: Преузимање елабората код асист. др Татјане Мрђеновић

    By Архитектонски факултет on 28/04/2014
    Додатни термин за преузимање елабората код асист. др Татјане Мрђеновић обавиће се у среду, 30. априла у 10 часова у кабинету 305.
  • Курс 3.1. – Грађена средина: Преузимање елабората и записника и усмени испит

    By Архитектонски факултет on 25/04/2014
    Студенти који су полагали испит у априлском року могу преузети своје елаборате и записнике о положеном испиту у понедељак, 28. априла у 11 часова у кабинету 305. Усмени испит за студенте који су по други пут предали есеј ће се обавити у истом термину.
  • Стипендије Владе Јапана – MEXT 2015

    By Архитектонски факултет_Уредник on 25/04/2014
    Амбасада Јапана у Републици Србији обавештава све заинтересоване кандидате да се од среде, 16. априла 2014. године отвара конкурс за MEXT стипендије за 2015. годину за студенте из Републике Србије и студенте из Црне Горе, које додељује МЕXТ (Министарство образовања, спорта, науке и технологије Владе Јапана). Конкурс је отворен до петка, 23. маја 2014. године
  • Избор: мр Милорад Младеновић, дипл.сликар и дипл.инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 25/04/2014
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Извештај Комисије за избор наставника за ужу научну, односно уметничку област: Ликовне уметности ставља на увид јавности. Комисија предлаже да се мр Милорад Младеновић, дипл.сликар и дипл.инж.арх., изабере у звање ванредног професора на Департману за архитектуру за наведену област. Извештај Комисије се налази у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступан је јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • Избор: др Мариела Цветић, дипл.сликар и дипл.маш.инж.

    By Архитектонски факултет on 25/04/2014
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Извештај Комисије за избор наставника за ужу научну, односно уметничку област: Ликовне уметности ставља на увид јавности. Комисија предлаже да се др Мариела Цветић, дипл.сликар и дипл.маш.инж., изабере у звање ванредног професора на Департману за архитектуру за наведену област. Извештај Комисије се налази у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступан је јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • Конкурс „Архитон“ за уређење градских кровова и урбаних џепова

    By Архитектонски факултет on 24/04/2014
    Центар за унапређење животне средине обавештава студенте и младе стручњаке да до 15. маја ове године могу пријавити своја идејна решења на тему уређења градских кровова и урбаних џепова, за учествовање на националном конкурсу „Архитон“.
  • Конкурс за израду новог логотипа Амбасаде Италије у Београду (ПРОДУЖЕН РОК)

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/04/2014
    Амбасада Италије у Београду расписује конкурс за израду новог логотипа Амбасаде. Циљ конкурса је добијање графичког решења на тему пријатељства између Италије и Србије у години која је веома важна и коју обележавају отварање приступних преговора између Србије и Европске уније (којом ће Италија председавати почев од првог јула), 135 година од успостављања дипломатских односа између две земље и 90 година од изградње зграде у којој се налази Амбасада Италије у Београду. Конкурс је намењен младим српским држављанима, ученицима и студентима, уметницима и дизајнерима старости до 26 година.
  • Резултати студентског конкурса: Баухаус павиљон у Београду 2019. године

    By Архитектонски факултет_Уредник on 24/04/2014
    На конкурс је, до 17. марта 2014, пристигло укупно 16 радова. Жири у саставу проф. Алфред Јакоби (Prof. Alfred Jacoby), Директор ДИА, Проф. Јаспер де Хаан, ДИА и доцент мр Иван Куцина, ФАБУ заседао је 20. марта 2014. и наградио осам радова. Два првонаграђена рада добила су стипендију у виду двогодишње школарине за ДИА мастер студије у Десау.
  • Стипендија за Мастер студије архитектуре на Carinthia Универзитету примењених наука, Аустрија

    By Архитектонски факултет on 23/04/2014
    Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве на конкурс за стипендију за Мастер студије архитектуре на Carinthia University of Applied Sciences (CUAS) у Аустрији. Рок за конкурисање за зимски семестар школске 2014/2015. године је 15. мај 2014. године.
  • Предавање Идиса Турата: АРХИТЕКТУРА ПОВЈЕРЕЊА

    By Архитектонски факултет on 23/04/2014
    Предавање АРХИТЕКТУРА ПОВЈЕРЕЊА ће се одржати у уторак, 29. априла 2014. у 19.00 часова у амфитеатру Архитектонског факултета. Предавач је проф. др Идис Турато, професор на Факултету Грађевинарства, Архитектуре и Геодезије у Сплиту, гостујући наставник на Архитектонском факултету Свеучилишта у Загребу и Универзитету у Београду - Архитектонском факултету.