UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Učešće studentskih projekata na konkursu: IFHP “Garden Cities for Tomorrow” u Londonu

konkurs-london_opt
Rad ‘‘Cooperative Rehab Tourism: Nova Varoš’’ –  Aleksandra Đorđević, Jelena Radosavljević, Ana Zorić i Jovana Bugarski.

Konkurs

U sklopu medjunarodne konferencije ’’IFHP 100 Centenary London Congress: a Tomorrow for Cities’’ koja je održana u Londonu od 8. do 11. juna 2013.godine od strane ’’The International Federation of Housing and Planning’’ (IFHP), na studentskom konkursu ‘’GARDEN CITIES FOR TOMORROW’’, učestvovali su studenti sa Arhitektonskog fakulteta iz Beograda sa Mastera Integralni Urbanizam na predmetu Integralni projekat 1 i sa Mastera Arhitektura sa predmeta Urbani menadžment pod mentorstvom doc. mr Uroša Radosavljevića, asist. mr Danijele Milovanović Rodić i asist. Ivana Simića.

U konkurenciji više od 90 radova iz čitavog sveta, studentski rad grupe studenata sa ova dva predmeta ušla je u uži izbor četrnaest finalista i prikazan je na izložbi tokom konferencije: rad ‘‘Cooperative Rehab Tourism: Nova Varoš’’ grupe Aleksandra Đorđević, Jelena Radosavljević, Ana Zorić i Jovana Bugarski.

Preostala tri studentska rada učestvovala su na konkursu: ‘‘Food Wave: Sava Riverfront, Belgrade’’ grupe Nađa Beretić Ana Kanlić, i Ksenija Vulićević; ‘‘Far / Close Enough: Borča, Belgrade’’ grupe Biljana Grujičić, Katarina Penonić, Miloš Radonjić i Aleksandar Grujičić; i ‘‘Sustainable Development of Danilovgrad Municipality’’ grupe Andreja Pavićević, Marija Joksović i Sara Milićević.