UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

plakat

Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa populacionim fondom Ujedinjenih nacija organizuje tribinu pod nazivom „Žena: Moćna sila u naučnom svetu“ koja će se održati 26. oktobra u 19h u svečanoj sali Građevinskog fakulteta u Beogradu.
Ova tribina je deo regionalne inicijative Ujedinjenih nacija „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ koja osnažuje mlade ljude u regionu da se uključe u konstruktivne narative, ojačaju interkulturalni dijalog, inkluziju i rodnu ravnopravnost. U okviru te inicijative se bavi vidljivošću i položajem žena u tehničkim naukama i za cilj ima da osnaži i motiviše više mladih žena da se bave tehničkim naukama.
Ovom tribinom želimo da podstaknemo promene, promovišemo inspirativne uzore, kao i da pokrenemo dublju diskusiju o iskustvima žena u tehničkim naukama, njihovim perspektivama na industriju i kako zajedno možemo raditi na stvaranju inkluzivnijih i ravnopravnijih tehnoloških zajednica.
Publika će imati priliku da sluša eksperte iz polja tehničkih nauka, prof. dr Lidiju Matiju, inženjerku mašinstva sa katedre biomedicinskih nauka i doc. dr Mariju Todorović, inženjerku građevinarstva sa katedre za materijale i konstrukcije.
Za više informacija o tribini možete pisati na mejl danica.nikolic.fpn22@gmail.com