UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

U predstojećoj akademskoj nedelji, od 4-9. septembra, Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet biće domaćin i organizator 30. međunarodne konferencij,,International Seminar of Urban Form’’

ISUF Baner

ISUF Konferencija predstavlja vodeću međunarodnu istraživačku platformu u oblasti studije urbane forme. Polazeći od 20 arhitekata, geografa, planera i istoričara, do više od 600 pojedinačnih i institucionalnih članova širom sveta, ISUF predstavlja važnu međunarodnu organizaciju urbane forme kako za istraživače tako i za eksperte iz prakse. Zbog svoje orijentacije na oba ova polja, ali i zbog tridesetogodišnje tradicije, ISUF 2023 predstavlja svojevrsnu priliku za preispitivanje trenutnih dostignuća u predmetnoj obasti.
Tema ISUF 2023 konferencije je uspostavljena na osnovu dosadašnjeg iskustva i ideja, usmerenih ka sistematizaciji i sintezi intelektualnog nasleđa u oblasti urbane forme. U tom smislu, Konferencija uključuje 4 centralna tematska okvira koja čine istraživačke dihotomije u cilju pokretanja akademske debate o tome kako prevesti ideje u operativno znanje:

  • Dobro u planiranju, gradski i prirodni pejzaž
  • Prostor kulture, zajednički prostor i protagonisti
  • Istorija ideja i izazova
  • Programiranje i preispitivanje koncepata

U ovoj akademskoj debati učestvovaće preko 250 učesnika iz celog sveta, a podršku Organizacionom odboru kojeg čine nastavnici, saradnici i istraživači sa našeg fakulteta pružiće 40 volontera – studenata.

ISUF 2023 Mapa

Ilustracija: Mapa učesnika konferencije. Izvor: ISUF2023 Tim.
Više o samoj konferenciji možete videti na zvaničnom vebsajtu ISUF2023: https://isuf2023.org/