UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

BASF Innovation Hub 2021

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da je vodeća svetska hemijska kompanija BASF i ove godine odlučila da podrži startape i inovatore i njihove ideje.

 

BASF Innovation Hub 2021 ove godine u fokusu ima teme i inovacije koje se odnose na poboljšanje održivosti životne sredine.

 

Najbolja inovacija ili startap ideja na nacionalnom nivou dobija priliku da kao pobedničko rešenje lokalnog takmičenja obezbedi za sebe investiciju u vrednosti od 2.500 EUR, kao i mogućnost za dalju podršku u visini od 5.000 EUR, kao pobednik finalnog takmičenja – bez obzira na to da li će BASF nastaviti da podržava ideju.

 

BASF Innovation Hub 2021 sastoji se od dve glavne celine

:

 

BASF Innovation Hub 2021 lokalno takmičenje: predstavlja prvu fazu takmičenja. Nakon prijave, 5 najboljih ideja dobija priliku da se predstavi pred Lokalnim žirijem, koji će odabrati pobednika lokalnog takmičenja. Pobednici lokalnih takmičenja automatski se kvalifikuju za BASF Innovation Hub 2021 Grand Finale.

 

BASF Innovation Hub 2021 Grand Finale: jedinstvena prilika za pobednike lokalnih takmičenja da predstave svoje inovacije i start-up ideje široj publici i potencijalno osiguraju investiciju za svoj dalji razvoj.

 

Zemlje učesnice: Austrija i Mađarska (zajedničko takmičenje), Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija i Slovenija (zajedničko takmičenje), Bugarska, Grčka, Češka Republika i Slovačka (zajedničko takmičenje) i Rumunija.

 

BASF Innovation Hub 2021 nastoji da podrži inovatore i start-up ideje koje pokrivaju neku od sledećih tema:

 

  • Čista energija (primeri uključuju: digitalna rešenja sa fokusom na povećanje energetske efikasnosti, rešenja za povećanje udela obnovljivih izvora energije u napajanju (termalna, solarna i energija vetra), rešenja za toplotnu energiju i izolaciju, optimizacija grejanja, hlađenja i ventilacije, dekarbonizacija energetskih sistema i promocija tehnologija sa nultom emisijom štetnih gasova);
  • Digitalna poljoprivreda (primeri uključuju: tehnologije precizne primene, savetodavne usluge za digitalnu poljoprivredu, rešenja za digitalnu poljoprivredu, rešenja koja doprinose poboljšanju održivosti prehrambenih sistema, proizvodi za zaštitu useva, biološka zaštita useva);
  • Cirkularna ekonomija (primeri uključuju: rešenja koja doprinose održivim i ekološki prihvatljivijim proizvodnim ciklusima, digitalnu osnovu za proces reciklaže u zatvorenom ciklusu, rešenja za biorazgradivu i bio plastiku, rešenja za (bio)hemijsku reciklažu, katalizatore za proces reciklaže, reciklažu baterija, proizvode koji štede resurse i usluge).

 

Prijave su otvorene od 7. juna do 15. septembra 2021. godine. Lokalni žiri iz svakog regiona odabraće 5 takmičarskih ideja. Jedna od pet ideja dobiće priliku da učestvuje na BASF Innovation Hub 2021 Grand Finalu.

 

Više informacija o projektu i rokovima možete pronaći na našem vebsajtu: join-innovationhub.com.