UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Izložba

Arhitektonski fakultet u Beogradu i Kraljevski institut britanskih arhitekata – RIBA predstavljaju izložbu:

The RIBA President’s Medals Student Awards 2013

Pozivamo Vas da prisustvujete svečanom otvaranju:
utorak, 15. april 2014. godine u 18.00 u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Bulevar Kralja Aleksandra 73/II.

Kizhi Island_Ben Hayes
Kizhi Island – Ben Hayes

Nagrada The RIBA President’s Medals Student Awards, koju dodeljuje Kraljevski institut britanskih arhitekata – RIBA, smatra se najprestižnijom svetskom nagradom za arhitektonsko obrazovanje.

Prvi put je dodeljena još davne 1836. godine za esej o arhitekturi, da bi od 1855. godine počela da se dodeljuje i nagrada za najbolji arhitektonski dizajn studenata završne godine arhitekture.

Ovo je najstarija nagrada koju dodeljuje institut RIBA. Od samog početka, svrha ove nagrade je da se evaluira i promoviše izuzetnost tokom studija arhitekture kao i da nagradi talenat i ohrabri debatu o arhitekturi širom sveta.

Svake godine RIBA poziva oko 300 fakulteta arhitekture iz 65 zemalja da nominuju najbolje dizajnerske projekte i disertacije svojih studenata. Predsednik RIBA instituta proglašava dobitnike i uručuje nagrade svakog decembra na završnoj godišnjoj ceremoniji, koja se održava u sedištu RIBA instituta u Londonu.

U ovogodišnju selekciju uvršten je rad i Nastasje Mitrović, studentkinje Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Vladan Đokić i profesor Dejvid Gloster (Professor David Gloster, Director of Education at the RIBA), direktor sektora za obrazovanje u okviru RIBA instituta će predstaviti ovogodišnju izložbu nagrađenih radova iz Bugarske, Irske, Singapura, Srbije, Velike Britanije i drugih zemalja.

http://www.presidentsmedals.com/

New Lohachara_Kirsty Badenoch
New Lohachara – Kirsty Badenoch
Evolution of a building_Vladislav Velkov
Evolution of a building – Vladislav Velkov
Outer city settlement_Amy Perkins
Outer city settlement – Amy Perkins

Izveštaj sa otvaranja izložbe (17.04.2014)…