UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Letnja škola BEST „Probudite se arhitekte, imamo postindustrijsko područje za redizajniranje“

    By Arhitektonski fakultet on 09/03/2023
    Studenti Univerziteta u Beogradu - Arhitektonskog fakulteta ostvaruju pravo na dodatna 3 ESPB kredita ukoliko pohađaju kurs. Molbe za dodatne kredite sa potvrdom o učešću slati na mejl Prodekana za afirmaciju kvaliteta i saradnju sa javim sektorom, prof. dr Ksenije Lalović: prodekan.za.afirmaciju.kvaliteta@arh.bg.ac.rs
  • MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELJA U BEOGRADU (ISWiB) 2023 – POZIV ZA UČEŠĆE

    By Arhitektonski fakultet on 09/03/2023
    Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade - ISWiB) je internacionalni festival koji se održava u Beogradu od 16. do 24. jula 2023. godine i koji već dugi niz godina okuplja studente iz preko 50 država širom sveta. Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica koje se koriste raznim metodama pruže svoj doprinos rešavanju tih problema. Ove godine slavimo 16. godinu postojanja i ovogodišnja tema je Budućnost komunikacije pod sloganom #UmreženostNaSvimNivoima. Studenti će moći da učestvuju u 10 zanimljivih radionica kao što su: mjuzikl, film, profesionalna komunikacija, marketing i mediji i druge. Osim edukativnog programa, mladima se pruža mogućnost upoznavanja Beograda i razmena mišljenja sa svojim vršnjacima u ambijentu oslobođenom od predrasuda, rasizma, ksenofobije, homofobije, nasilja i govora mržnje. Učesnici će upoznati i stručnjake različitih profesija i biće podsticani na društveni aktivizam u sopstvenoj lokalnoj zajednici. Možete se prijaviti putem sledećeg linka:
  • Poziv za podnošenje radova: UIA VODIČ ZA AGENDU 2030

    By Arhitektonski fakultet on 09/03/2023
    Komisija za ciljeve održivog razvoja Međunarodne unije arhitekata objavila je poziv za podnošenje predloga za „UIA vodiča za Agendu 2030.“ za 2023. godinu. Ova publikacija je inspirisana publikacijom „Vodič za arhitekturu za UN, 17 ciljeva održivog razvoja“, koji ima 2 toma objavljena 2018. i 2020. godine. Prvi tom knjige objavljen je u decembru 2018., a tom 2 u oktobru 2020. kao rezultat partnerstva između Komisije SDG UIA, Kongresa UIA2023 u Kopenhagenu i Kraljevske danske akademije. Ovaj vodič će nastaviti da pokazuje interakciju arhitekture sa svakim od SDG-a i fokusiraće se na vezu između različitih ciljeva.