UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Program prakse za studente Univerziteta u Beogradu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vizual MGSI prakse 2023 1080x1080

Pozivaju se studenti završne godine osnovnih i master studija Građevinskog, Saobraćajnog, Pravnog, Ekonomskog, Mašinskog, Arhitektonskog i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu da se prijave za obavljanje stručne prakse u sektorima i odeljenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Praksa će trajati tri meseca – od 20.marta do 20.juna. 2023.godine 

Tokom trajanja prakse studenti će imati obezbeđenu novčanu nadoknadu.  

Polaznici prakse će imati priliku da rade na infrastrukturnim projektima i razvojnim aktivnostima u oblasti saobraćaja i građevinarstva u Srbiji  uz podršku neposredno određenih mentora iz reda zaposlenih. 

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem na sajtu Centra za razvoj karijere: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsipraksa23  

Uz prijavu potrebno je dostaviti  potvrdu o studiranju sa fakulteta. 

Rok za prijavu: 9. mart 2023.godine. 

Program prakse realizuje se na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u Ministarstvu, organima u sastavu Ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva.  

Jedan od ciljeva saradnje je da  što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija u cilju unapređenja akademskog znanja.   

Program prakse će se realizovati u tri ciklusa tokom godine.   

U ovom ciklusu stručnu praksu će moći da pohađa ukupno 30 studenata Univerziteta u Beogradu.  

Očekujemo da u narednim ciklusima programa, koji su u pripremi, studenti realizuju praksu i u javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva.