UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

1901223_POUR SITE INTERNET

Deseti put fondacija kompanije Vilmot (Wilmotte et Associés) organizuje konkurs za studente i mlade arhitekte. Tema ovogodišnjeg konkursa je Krov nad glavom za sve! (A roof over everybody’s head!)
Krovovi oblikuju pejzaže gradova i varošica, kao i liniju horizonta. U sintagmi ’’Krov nad glavom’’ krov predstavlja simbol kuće, zaštitu i sklonište, osnovu za uspostavljanje porodičnog i društvenog života.
S obzirom na sveprisutnu stambenu krizu, kao i veliki broj napuštenih i neiskorišćenih objekata, pozivamo učesnike da osmisle originalna rešenja u vidu revitalizacije postojećih neiskorišćenih prostora smeštenih u rubnim delovima gradova, gde bi se ispod postojećih krovova osmislio modularan, adaptabilan i inkluzivan sistem koji omogućava stanovanje sa pratećim funkcijama.
Najbolji projekti, selektovani od strane internacionalnog žirija, biće nagrađeni i izloženi u Veneciji u Galeriji Vilmot fondacije (Wilmotte Foundation Gallery) u okviru Bijenala arhitekture. Radovi će takođe biti objavljeni u pratećoj monografiji.

Sve informacije o konkursu možete naći na www.prixw.com 

Rok za predaju radova je 20. mart 2023!

4