UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji održano je gostujuće predavanje „Kultura stanovanja: Rezidencija ambasadora“, predavač Njegova Ekselencija g. Takahiko Kacumata, Ambasador Japana u Srbiji, u ponedeljak 28. novembra sa početkom u 18 časova u Svečanoj sali fakulteta.  

Ovo predavanje je jedna u nizu aktivnosti kojim se obeležava 140 godina prijateljstva Srbije i Japana (1882-2022), kao i inicijative kojom je Arhitektonski fakultet u Beogradu uspostavio saradnju sa Ambasadom Japana na polju kulturne razmene i produbljivanju odnosa između naše dve zemlje. 

Tokom predavanja NJ.E. g. Kacumata je govorio o izazovima u karijeri profesionalnog diplomate, objasnio načine na koje se objekat rezidencije koristi u zvanične svrhe i dao predloge budućim projektantima za najbolje prostorne dispozicije ove tipologije.  

Nakon predavanja studenti su postavljali pitanja koja su se ticala specifičnih aspekata o kojima je NJ.E. g. Kacumata govorio u svom predavanju. Ova prilika je iskorišćena da se ponovo naglasi predanost i posvećenost kojom Ambasada Japana nastavlja saradnju sa Srbijom kroz različite projekte, sa ciljem produbljivanja prijateljskih odnosa zasnovanih na zajedničkoj saradnji. 

foto 1

Pozdravna reč Dekana 

foto 2

Predavanje Ambasadora Japana, NJ.E. g. Takahiko Kacumata 

foto 3

Publika u Svečanoj sali fakulteta 

foto 4

Dekan, prof. arh. Vladimir Lojanica i NJ.E. g. Takahiko Kacumata  

foto 5

S leva na desno: prof. arh. Vladimir Lojanica, NJ.E. g. Takahiko Kacumata, Ambasador Japana u Srbiji, g-đa Juki Ikoma, Prvi sekretar, Odeljenje za kulturu i medije, Ambasada Japana u Srbiji, dr Ivan Filipović, asistent