UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Održive fasade i urbani pejzaž | Međunarodni forum arhitekture i inženjerstva u Beogradu

SHARE Belgrade 2022 Forum - banner (1)

Međunarodni forum arhitekture i inženjerstva SHARE organizuje svoj četvrti skup u Beogradu, u čijem je fokusu projektovanje i performanse fasada kao i njihov uticaj u javnom prostoru. Forum SHARE Beograd 2022 održaće se 23. novembra u hotelu Metropol Palace.
U Beogradu će se okupiti vodeće arhitekte iz Srbije i inostranstva, kao i stručnjaci iz srodnih oblasti, a ovaj događaj biće prilika za umrežavanje najvažnijih aktera u domenu arhitekture i građevinarstva. Program SHARE Beograd 2022 obuhvata mnoge zanimljive teme koje se odnose na današnje društvene napore da se kreiraju gradski prostori i građevine koji će moći da odgovore izazovima klimatskih promena. Ove teme će u dinamičnom formatu obraditi govornici iz Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije, Turske, Slovenije, Severne Makedonije, Bugarske, Francuske i Danske.

Govornici za koje je najavljeno da će učestvovati na ovom skupu su Hristos PASAS – direktor studija Zaha Hadid architects, Ujedinjeno Kraljevstvo; Jan GEL – osnivač studija GEHL Architects, Danska; Gideon MASLAND – direktor biroa MBDRB, Holandija; Kerem JAZGAN, jedan od osnivača i partner u studiju Yazgan Design Architecture, Turska; Branislav MITROVIĆ, osnivač arhitektonskog studija Mitarh d.o.o., Srbija; Tomas KOLDEFI, jedan od osnivača i partner u studiju Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, Francuska; Marjan POBOLJŠAJ, suvlasnik i glavni arhitekta u studiju SUPERFORM, Slovenija; Besian MEHMETI – osnivač Studija BMA, Severna Makedonija; Martin HRISTOV – osnivač Studija E-Arch, Bugarska.

Forum SHARE Beograd 2022 organizuje SHARE Architects, najveća mreža posvećena radnicima u oblasti arhitekture i građevinarstva u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

Florin Mindirigiu, suosnivač SHARE Architects, o skupu SHARE Beograd 2022:
„Svaki skup koji organizuje Forum SHARE Architects služi kao mesto da se sastanu vodeći srpski stručnjaci iz oblasti arhitekture i inženjerstva kako bi predstavili neke od najnovijih arhitektonskih projekata i urbanističkih rešenja na nacionalnom i internacionalnom nivou. Pored izvanredne mogućnosti za profesionalno umrežavanje, Forum SHARE donosi poslednje inovacije u oblasti građevinskih materijala i tehnologija za ulepšavanje i funkcionalnost fasada. Uz naglasak na međunarodnom učešću, Forumi SHARE već pet godina čine poligon za arhitektonska dostignuća u Srbiji, gde se vodeće srpske i međunarodne arhitekte iz godine u godinu sastaju i realizuju jedan inspirativan i edukativan događaj koji ne bi trebalo da propusti nijedan profesionalac u oblasti arhitekture i građevinarstva, bez obzira na zanimanje ili polje delatnosti: arhitekte, građevinski inženjeri, inženjeri fasade, inženjeri instalacija, izvođači radova, građevinska preduzeća, urbanisti, predstavnici centralne i lokalne vlasti.”

Registracija za SHARE Beograd 2022
Dodatne informacije i registracija na veb-adresi: https://rs.share-architects.com/.

Special-Ads-BelgradeGuestSpeakers4 - Copy

Special-Ads-BelgradeGuest-speaker3 - Copy

Special-Ads-Belgradeguestspeaker2

I am text block. click the edit button to change this text.