УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Успешно одржана изложба Архитектонски идентитети: Суши академија

FOTO 3

Каталог изложбе 1

Изложба под називом Архитектонски идентитети: Суши академија студената Архитектонског факултета Универзитета у Београду успешно је одржана у периоду од 15-22. марта 2022. године у Кући краља Петра I на Сењаку. Овај догађај представља резултат међународне сарадње између Архитектонског факултета Универзитета у Београду, Амбасаде Јапана у Републици Србији и Факултета за науку и технологију Универзитета Кеио, Токио, Јапан. Радови и пратећа публикација су за циљ имали истраживање односа архитектура-идентитет, као и њихово представљање у савременом контексту. Изложба је повезана са прославом 140 година пријатељских односа Србије и Јапана (1882-2022). 

На свечаном отварању изложбе говорили су: г-ђа Драгана Драгељевић, Асистент уредника за програм и односе с јавношћу, Кућа краља Петра I, асис. др Иван Филиповић, в. проф др Владимир Миленковић, г-дин Тецуја Цубота, Саветник, Амбасада Јапана у Републици Србији и в. проф. др Драгана Васиљевић Томић. Изложби је, испред Амбасаде Јапана, такође присуствовала г-ђа Јуки Икома, Први Секретар, Одељење за културу и медије.  

Изложбу су подржали: Амбасада Јапана у Републици Србији, Кућа краља Петра I, Општина Савски Венац, Саобраћајни Институт ЦИП и Информатика а.д. 

Ова изложба је такође обележила и почетак сарадње између Амбасаде Јапана и Архитектонског факулету на низу активности које за циљ имају продубљивање пријатељских односа Србије и Јапана. 

FOTO 1

Свечано отварање изложбе 

FOTO 2

(с лева на десно) г-ђа Јуки Икома; в. проф др Владимир Миленковић; асис. др Иван Филиповић; в. проф. др Драгана Васиљевић Томић; г-дин Тецуја Цубота; г-ђа Драгана Драгељевић. 

FOTO 4

Каталог изложбе 2