UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

FOTO 3

Katalog izložbe 1

Izložba pod nazivom Arhitektonski identiteti: Suši akademija studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu uspešno je održana u periodu od 15-22. marta 2022. godine u Kući kralja Petra I na Senjaku. Ovaj događaj predstavlja rezultat međunarodne saradnje između Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ambasade Japana u Republici Srbiji i Fakulteta za nauku i tehnologiju Univerziteta Keio, Tokio, Japan. Radovi i prateća publikacija su za cilj imali istraživanje odnosa arhitektura-identitet, kao i njihovo predstavljanje u savremenom kontekstu. Izložba je povezana sa proslavom 140 godina prijateljskih odnosa Srbije i Japana (1882-2022). 

Na svečanom otvaranju izložbe govorili su: g-đa Dragana Drageljević, Asistent urednika za program i odnose s javnošću, Kuća kralja Petra I, asis. dr Ivan Filipović, v. prof dr Vladimir Milenković, g-din Tecuja Cubota, Savetnik, Ambasada Japana u Republici Srbiji i v. prof. dr Dragana Vasiljević Tomić. Izložbi je, ispred Ambasade Japana, takođe prisustvovala g-đa Juki Ikoma, Prvi Sekretar, Odeljenje za kulturu i medije.  

Izložbu su podržali: Ambasada Japana u Republici Srbiji, Kuća kralja Petra I, Opština Savski Venac, Saobraćajni Institut CIP i Informatika a.d. 

Ova izložba je takođe obeležila i početak saradnje između Ambasade Japana i Arhitektonskog fakuletu na nizu aktivnosti koje za cilj imaju produbljivanje prijateljskih odnosa Srbije i Japana. 

FOTO 1

Svečano otvaranje izložbe 

FOTO 2

(s leva na desno) g-đa Juki Ikoma; v. prof dr Vladimir Milenković; asis. dr Ivan Filipović; v. prof. dr Dragana Vasiljević Tomić; g-din Tecuja Cubota; g-đa Dragana Drageljević. 

FOTO 4

Katalog izložbe 2