УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Doce

DOCEXDOCE  је интернационално стимулативно такмичење намењено студентима основних и мастер студија архитектуре широм Европе, чија је једна од главних тема проблематика модерног урбанизма.

Ове године, 4. пут по реду, студенти су имали прилику да покажу своју креативност, организованост као и тимски дух, од 23. до 25. априла. Досадашњи серијали су трајали 12 сати, међутим, због новонастале ситуације, ове године дружење је трајало 54 сати. Тема је била непозната све до почетка такмичења, те су тако осигурани идентични услови за све пријављене. Тимови су групе од 2-4 члана где један члан не сме учествовати у више тимова.

Додељене су 42 награде, где су прве три новчане, наредних осам похвале, и једна Специјална награда – награда публике и још 30 финалиста ће добити званичне сертификате. Награде додељују професионалци из струке, универзитетски професори и архитекти, осим Специјалне награде (The Special Public Prize) коју додељује публика – од стране гласова са друштвених мрежа.

Наши студенти, са највећим бројем тимова, нису прошли незапажено и постигли резултате.

Велики број пријављених омогућио је интерно такмичење на нивоу државе Србије.
Жири је чинио:
доц. др Саша Медић – Универзитет у Новом Саду – Факултет техничких наука и маст. инж. арх. Предраг Јовановић – Универзитет у Београд – Архитектонски факултет, уз асистенцију представника такмичења, маст. инж. арх. Катарине Јеремић.

Представници такмичења
Представници (амбасадори) DOCEXDOCE такмичења Архитектонског факултета у Београду су били:
Катарина Јеремић (katarina.jeremic96@gmail.com)
Јулијана Радовановић (julijana15radovanovic@gmail.com)
Током викенда, организоване су он-лине дискусије на задату тему. Такође, учесници су могли преко он-лине групе, заједничким снагама уз инспиративну и веселу атмосферу да проводе радне сате.
Публикација која обухвата све пријављене радове, као и постигнуте успехе и победнике интерног серијала, налази се на следећем линку: https://issuu.com/redakcijaaf/docs/publikacija_docexdoce_2021

Победници интерног такмичења су награђени и то су:
1. место
Коњиковац Татјана
Брковић Исидора
Радуловић Анђела

2. место
Бојић Огњен
Коштреба Мајда
Илић Емануела
Евица Мандић

3. место
Раденковић Миона
Петљански Јована
Чулић Немања

Честитамо победницима!

Награђенима ће бити уручене награде и сертификати 18.11.2021. у 17 часова у свечаној сали Архитектонског факултета у Београду.

Такмичари су у могућности да погледају осврт жирија на све предате пројекте овде.
Све остале информације можете погледати путем интернета и то:
Званични сајт такмичења: http://www.docexdoce.com/
Facebook страница такмичења: https://www.facebook.com/docexdoce/
Инстаграм профил такмичења: https://www.instagram.com/docexdoce/