UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

00-neutral-web-horizontal

DOCEXDOCE je internacionalno stimulativno takmičenje namenjeno studentima osnovnih i master studija arhitekture širom Evrope, čija je jedna od glavnih tema problematika modernog urbanizma.

Ove godine, 4. put po redu, studenti će imati priliku da pokažu svoju kreativnost, organizovanost kao i timski duh, od 23. do 25. aprila. Dosadašnji serijali su trajali 12h, međutim, zbog novonastale situacije, ove godine druženje traje 54h. Tema je nepoznata sve do početka takmičenja, te tako osigurava identične uslove za sve prijavljene. Timovi su grupe od 2-4 člana gde jedan član ne sme učestvovati u više timova.

Način učešća na takmičenju je podrazumevao Presence Mode tj. rad omogućen na samom fakultetu ili Online Mode, gde su učesnici mogli učestvovati i van prostorija fakulteta. Ove godine je Online Mode jedina mogućnost, ali kako studenti ne bi bili uskraćeni druženja i zajedničke radne atmosfere između timova, biće dostupan pristup live room-u sa pratećim programom o kome će naknadno biti više reči.

Online prijava za takmičenje se ne naplaćuje i otvorena je od 24. marta do 21. aprila 2021. godine.

 

Prijavom na takmičenje učesnici prihvataju sve uslove takmičenja.

 

Prijava se vrši na zvaničnom sajtu takmičenja: http://www.docexdoce.com/

 

Dodeljuju se 42 nagrade, gde su prve tri novčane, narednih osam pohvale, i jedna Specijalna nagrada – nagrada publike i još 30 finalista će dobiti zvanične sertifikate. Nagrade dodeljuju profesionalci iz struke, univerzitetski profesori i arhitekti, osim Specijalne nagrade (The Special Public Prize) koju dodeljuje publika – od strane glasova sa društvenih mreža.

00-basic-info-1-web-horizontal
00-basic-info-2-web-horizontal

Propozicije takmičenja

 

Učesnici moraju biti sa osnovnih ili master studija bilo kog evropskog fakulteta arhitekture.

 

  1. Proces učešća
    Učesnici se prijavljuju za takmičenje u timovima od 2 do 4 člana. Jedan učesnik ne sme biti član više od jednog tima. Organizacija zahteva da svi članovi timova budu spremni da obezbede uverenje tj. potvrdu da su studenti tekuće godine. Svi prijavljeni projekti moraju biti u digitalnom formatu i poslati putem e-mail-a ili postavljeni na oficijalni sajt takmičenja na dan takmičenja.

 

 

  • Online rad- Studenti će imati pristup preko interneta svoj neophodnoj dokumentaciji, kao i portalu preko kog će se obavljati komunikacija. Ambasadori takmičenja će biti na raspolaganju za bilo koje nedoumice.

 

  1. Zvanični jezici
    Zvanični jezici su Engleski i Španski i na ovim jezicima će biti dostupne sve informacije o takmičenju. Potrebno je da prijavljeni projekti budu na jednom od pomenuta dva jezika.

 

  1. Prijave
    Studenti koji žele da učestvuju u takmičenju su u obavezi da popune onlajn prijavu za koju se ne naplaćuje novčana naknada. Prijave za učešće će biti otvorene od24. marta do 21. aprila 2021. godineili dok sva mesta nisu popunjena. Prijavljivanjem učesnici prihvataju sve uslove takmičenja.

 

  1. Tema takmičenja
    Tema takmičenja će biti objavljena na dan takmičenja. Sva potrebna dokumentacija će biti postavljena onlajn svim prijavljenim timovima. Sastoji se iz kompletne tekstualne i grafičke dokumentacije kako bi timovi bili u mogućnosti da u potpunosti shvate temu i traženi zadatak.

Maksimalan broj rešenja zadatka jeste 1 i dostavlja se digitalnim putem.

 

  1. Dani takmičenja
    Takmičenje će biti održano od 23. aprila od 18.00h (GMT+2) do 25. aprila 23.59h (GMT+2).

Projekti poslati posle krajnjeg roka neće biti uzeti u obzir.

Ostale informacije o formatu prijavljenih projekata koji treba poslati (format, veličina, email, itd.) će biti obuhvaćene u dokumentu za temu takmičenja i biće zajedno objavljeni na dan takmičenja.

Program će biti objavljen takođe neposredno pred takmičenje kada se finaliziraju spiskovi ekipa.

  1. Žiri

Internacionalni žiri je zadužen za pregled i ocenu projekata i odluku o pobedniku. Evaluiraće radove zasebno i anonimno. Članovi žirija će biti objavljeni na društvenim mrežama pred takmičenje. Odluka žirija je konačna i biće dostupna u najdužem roku od 6 nedelja od završetka takmičenja. Žiri zadržava prava da ne dodeli neku od nagrada ukoliko smatra da je to prikladno.

 

 

Participacija dozvoljava DOCEXDOCE prava objavljivanja i širenja pobedničkih projekata putem bilo kojih medija, individualno ili grupno. Prihvatanjem ovoga, učesnicima se ne oduzimaju prava autorstva.

 

 

  1. Nagrade
  • 1. nagrada – 1000 €
  • 2. nagrada – 600 €
  • 3. nagrada – 300 €
  • 8 priznanja
  • Specijalna nagrada publike
  • 30 finalista

Izvestioci takmičenja
Izvestioci (ambasadori) DOCEXDOCE takmičenja Arhitektonskog fakulteta u Beogradu su:

Katarina Jeremić (katarina.jeremic96@gmail.com)

Julijana Radovanović (julijana15radovanovic@gmail.com)

Predstavnici će biti prisutni tokom takmičenja i na raspolaganju za bilo kakva pitanja. Možete ih kontaktirati putem email-a za sve potrebne informacije.

Sve ostale informacije možete pogledati putem interneta i to:
Zvanični sajt takmičenja: http://www.docexdoce.com/
Facebook stranica takmičenja: https://www.facebook.com/docexdoce/
Instagram profil takmičenja: https://www.instagram.com/docexdoce/

LOGO comun CIRCULAR PNG 2