УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

UB_fasada-446x275

Аустријско савезно министарство за науку, истраживање и привреду и Институт за Дунавску регију и Централну Европу додељују по седми пут Danubius Young Scientist Award. Жеља Министарства је да подстакне младе научнике/научнице да истраже питања и теме који су специфично везани за Дунавску регију. Предвиђени је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине. Награда износи 1.200,00 € по добитнику/добитници.

 

На конкурс се шаљу следећа документа:

  • извод научног рада кандидата/кандидаткиње (на пример: докторске дисертације, научног дела или публикације и сл.) са описом његове специфичне релевантности за Дунавску регију, не дуже од 2 странице (на енглеском),
  • био-библиографија кандидата/кандидаткиње (Curriculum Vitae са листом публикација, максимално 3 странице, на енглеском),
  • Копија дипломе или уверења о стицању академског назива мастера или научног назива доктора наука (као потврда да је испуњен критеријум да је лице дипломирало или мастерирало након 1. јануара 2015. године; овај документ не мора да буде на енглеском).

Молимо Вас да спојите делове под прве две тачке у један документ у пдф формату, док копија дипломе или уверења може да буде одвојени документ (препоручљиво, такође у пдф формату).

 

Кандидата/кандидаткињу предлаже његова/њена матична чланица Универзитета у Београду: факултет или институт. Пријаве морају бити на енглеском језику.

Пријаве послате директно Дунавској ректорској конференцији неће бити разматране.

 

Факултет или институт подноси пријаву искључиво у електронском формату на адресу: milos.bojicic@rect.bg.ac.rs до 10. априла 2020. године у 13:00 часова.

 

Жири Универзитета у Београду ће размотрити приспеле пријаве и проследити три најбоља рада са различитих јединица у саставу Универзитета у Београду међународном жирију који ће донети коначну одлуку. Највише рангирани кандидат из сваке земље ЕУ стратегије за Дунавску регију ће бити добитник или добитница награде.