UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Nagradni konkurs - Avalski toranj, simbol Beograda - grafički dizajn

Avalski toranj, simbol Beograda, jedinstven u pogledu svoje arhitekture, predstavlja jednu od pet glavnih turističkih atrakcija Beograda. Na vidikovcu tornja, visokom 204 metara, pruža se jedinstveni pogled, zbog kojeg ga godišnje poseti više stotina hiljada turista i posetilaca. Avalski toranj jedan je od najviših u Evropi i najznačajniji je telekomunikacioni objekat u regionu.

2020. godine Avalski toranj proslavlja svoj jubilarni 10. rođendan! Ovom prilikom vas pozivamo da budete deo naše proslave i da učestvujete u nagradnom konkursu:

Ukoliko pohađaš školu ili fakultet na kome se izučava predmet grafički dizajn, kreiraj originalno grafičko rešenje za plakat na temu: „Avalski toranj, simbol Beograda“

Pošalji nam svoj rad na email adresu avalskitoranj.konkurs@gmail.com, i osvoji neku od vrednih nagrada za prvo, drugo ili treće mesto.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine.

Za više informacija o konkursu posetite: Facebook ili Instagram stranicu Avalski toranj.

 

USLOVI UČEŠĆA

Ko može da se prijavi na konkurs?

Pravo učešća imaju svi redovni učenici srednjih škola i studenti fakulteta, školske 2019/2020 godine koji pohađaju ili su pohađali predmet grafički dizajn.

Koja je tema?

Učenici i studenti treba da kreiraju originalno grafičko rešenje za plakat, bez ograničenja u motivima, na temu „Avalski toranj, simbol Beograda“, uz prikaz tornja. Plakat treba da bude dimenzija 80×60cm.

Do kada traje konkurs?

Konkurs traje od 1. decembra 2019. godine do 15. marta 2020.

Koje su nagrade?

Za tri najbolja rada dodeljujemo nagrade koje će pomoći autoru rada u daljem usavršavanju u oblasti grafičkog dizajna, u protivvrednosti od 500, 300 ili 200 eura, za osvojeno prvo, drugo i treće mesto. Dobitnici će dobiti i sertifikat o osvajanju nagrade na konkursu.

Kako da se prijavim?

Prijava za konkurs se šalje elektronski, na e-mail adresu: avalskitoranj.konkurs@gmail.com

Potrebno je da autor rada pošalje sledeća dokumenta:

  1. Idejno rešenje plakata dimenzija 80×60cm. Rad poslati u elektronskoj formi (PDF format)
  1. Skenirano uverenje o pohađanju srednje škole za 2019/2020 godinu, ili skenirano uverenje o pohađanju fakulteta za 2019/2020 godinu.
  2. Uredno i potpuno popunjenu, potpisanu i skeniranu Saglasnost za učešće na Konkursu, kojom se prihvataju uslovi i pravila učešća na Konkursu i daju svi neohodni podaci, tačno i istinito.

 

Cilj konkursa je da aktiviramo učenike srednjih škola i studente fakulteta koje zanima oblast grafičkog dizajna, da ih podstaknemo da budu kreativni, maštoviti i da nam pokažu na koji način oni vide Avalski toranj.

Pobednike bira naš stručni žiri: predstavnik JP Emisiona tehnika i veze, direktor Avalskog tornja i profesori sa fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti. Dodatni glas pri odabiru imaće i onaj rad koji sakupi najveći broj lajkova na fotografiji rada, koja će biti postavljena na Facebook i Instagram stranicama Avalskog tornja.

Kriterijumi za izbor tri najuspešnija rada su originalnost, inovativnost, mera ispunjenja postavljenog cilja.

Autori najboljih radova biće proglašeni javno, putem web stranice Avalskog tornja, Facebook i Instagram stranice Avalski toranj i na proslavi 10. rođendana Avalskog tornja, koji će biti održan u aprilu 2020. godine.

Organizator konkursa je JP Emisiona tehnika i veze i Avalski toranj.

 

USLOVI I PRAVILA KONKURSA

Predmet Konkursa je grafički dizajn postera povodom 10. rođendana Avalskog tornja.

Organizator Konkursa je JP Emisiona tehnika i veze, a uslovi učešća i pravila Konkursa objavljuju se na web stranici Avalskog tornja, FB stranici Avalski toranj  i Instagram stranici Avalski toranj.

Zadatak Konkursa je grafički dizajnirati poster na temu 10. rođendana Avalskog tornja.

Cilj Konkursa je angažovanje učenika srednjih škola i studente fakulteta, izbor najkreativnijih radova i njihova izložba u Muzeju na Avali.

Mogućnost učešća na Konkursu ostvaruju svi redovni učenici srednjih škola i studenti fakulteta, školske 2019/2020, građani Republike Srbije, a koji pohađaju ili su pohađali predmet grafički dizajn, na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu: Učesnici), a koji najkasnije na dan 15.03.2020. godine dostave neophodna dokumenta i rad za prijavu učešća:

– Uredno i potpuno popunjenu, potpisanu i skeniranu Saglasnost za učešće na Konkursu JP Emisiona tehnika i veze, kojom se prihvataju uslovi i pravila učešća na Konkursu i daju svi neohodni podaci, tačno i istinito;

– Skenirano uverenje o pohađanju srednje škole za 2019/2020 godinu, ili

– Skenirano uverenje o pohađanju fakulteta za 2019/2020 godinu;

– Rad u elektronskoj formi (u PDF formatu).

 

Dokumenta i radove slati na email: avalskitoranj.konkurs@gmail.com

Učesnici konkursa mogu biti samo individualni autori. Svaki učesnik može prijaviti najviše jedan rad.

 

PDF konkurs