UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

logo Piranesi

Prestižna međunarodna arhitektonska nagrada Piranezi, koja se dodeljuje od 1989. godine, deo je međunarodne konferencije Piranski dani arhitekture (PDA). Nagrada se dodeljuje najboljem arhitektonskom delu iz Srednje Evrope u poslednje dve godine, a od 2008. godine takođe i za najinovativnije ideje studenata. Nagrađeni rad treba da odražava poštovanje savremene arhitekture za prirodni, kulturni i istorijski kontekst. Predstavljanjem različitosti u okviru visokokvalitetne evropske arhitekture, ova nagrada podstiče kulturni identitet i, između ostalog, naglašava značaj oživljavanja modernističke arhitekture.

Nagrada za najinovativniju ideju studenata

 

Piranesi Student Honorable Mention nagrađuje najbolji studentski arhitektonski projekat, dizajniran u prethodne dve godine u regionu Centralne Evrope. Nominuju se po dva studenta izabrana od strane selektora matičnog fakulteta. Pozvani su fakulteti Centralno Evropskih zemalja iz sledećih gradova – Grac, Špital, Beč, Banja Luka, Sarajevo, Split, Zagreb, Solun, Budimpešta, Peskara, Trst, Bratislava, Ljubljana, Maribor, Beograd, Novi Sad i AA London.

Izabrani radovi (izveden ili neizveden studentski rad) će se takmičiti za 2019 Piranesi Honorable Mention na Piranesi međunarodnoj izložbi, u okviru Piranskih dana arhitekture.

Pravo na učešće imaju arhitektonska dela završena u školskoj 2017/18 i 2018/19.

U skladu sa kriterijumima za selekciju, zadovoljstvo nam je da predstavimo dva studentska projekta sa Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta koji će se naći u konkurenciji za nagradu:

(1) ONIRONAUTIKA

Mladen Maslovar, mentor: dr Vladimir Milenković, vanredni profesor;

(2) INFERNO NATURALE . CINNE CITTA 2.0 . BOKA KOTORSKA: OSTRVO MAMULA. 2019

Predrag Nedović, mentor: prof. Milan Đurić, vanredni profesor.

Selektor radova: mr Zoran Abadić

 

Detaljne informacije o konkursu možete preuzeti ovde:

Piranesi 2019