UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Spasoje-Krunic-Eseji-o-gradu_korice

Naslovna strana monografije: “Eseji o gradu” – Spasoje Krunić

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju monografije našeg profesora: “ESEJI O GRADU” – Spasoje Krunić u četvrtak, 22. novembra 2018. godine u 19.15 časova, amfiteatar Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.


Predstavljanje monografije:
“ESEJI O GRADU” – Spasoje Krunić

učestvuju:
prof. Vladan Đokić, prof. Milorad Mladenović, Aleksandar Bobić i prof. Spasoje Krunić

Monografiju će predstaviti prof. Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakulteta, van. prof. Milorad Mladenović i Aleksandar Bobić. Nakon predstavljanja monografije završni govor će održati prof. Spasoje Krunić.

Monografija „ESEJI O GRADU” je tekstualni zapis televizijskih narativa i nastupa Spasoja Krunića ranije emitovanih na nacionalnoj televizijskoj stanici, danas javnom servisu Srbije – RTS-u. Knjiga donosi šesnaest eseja – ličnih stavova autora izvedenih iz misli o gradovima u Srbiji, ali ponajpre Beogradu, gradu u kome živi i radi, ujedno univerzalno tematizovanih kroz niz pojava svakodnevno prisutnih u gradskom životu. „Eseji o gradu” nam donose i foto-razgovor urednika za svaki esej posebno. Šesnaest foto-razgovora, šesnaest mesta susreta autora i urednika, šesnaest tačaka preseka misli datih u dva različita narativa, nesumnjivo odgovaraju dijalektičkoj maksimi „ jedan se deli na dva”.

Posebnu stranicu o ovoj publikaciji možete pogledati ovde:
Monografija: “ESEJI O GRADU” – Spasoje Krunić

Dobrodošli!

*Na promociji monografije biće moguće kupiti knjigu po promotivnoj ceni o 1.000,00 RSD.

Spasoje-Krunic-Eseji-o-gradu_pozivnica