UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Narodni muzej u Beogradu – stalna postavka

Narodni_muzej_novi_logo

Izvor: Klub saradnika Narodnog muzeja

Narodni muzej u Beogradu Vas poziva da se priključite Klubu saradnica/ka Narodnog muzeja (KSNM) i uzmete aktivno učešće u realizaciji programa namenjenih publici Narodnog muzeja.

Šta je Klub saradnica/ka i čime se bavi?
Klub saradnica/ka Narodnog Muzeja (KSNM) je grupa čiji je cilj pomoć u planiranju i izvođenju, pre svega, edukativnih aktivnosti i programa Narodnog muzeja u Beogradu.

KSNM čine mladi zainteresovani pojedinci, studenti istorije umetnosti, arheologije, istorije, pedagogije, defektologije, kulturnog menadžmenta i drugih oblasti, kao i svi građani, koji svoje slobodno vreme žele da posvete poboljšanju planiranja i realizacije edukativnih i ostalih programa koje Muzej organizuje.

Ciljevi delovanja
Cilj Kluba saradnica/ka je da kulturnu baštinu koju čuvamo približi na prijemčiv i inspirativan način što većem broju građana.

Kroz različite vidove neformalne edukacije, podizanje kapaciteta članova Kluba i naših zaposlenih, i razvijanje znanja i kreativnosti, intenziviraće se uključivanje zajednice u brigu o baštini. Promovišući lično angažovanje građana kao jedne od metoda izgradnje naprednog civilnog društva, Klub će doprineti razvoju svesti o društveno odgovornom ponašanju.

Kako Vaš angažman doprinosi Muzeju, društvu i Vama?
Kao saradnik, postajete deo muzejskog tima i pomažete nam da osmislimo i realizujemo veći broj kvalitetnijih sadržaja, komuniciramo sa različitim grupama ljudi i utičemo na poboljšanje života u našem društvu.

Angažman u Klubu saradnika pruža Vam mogućnost profesionalnog usavršavanja na polju interpretacije kulturne baštine. Saradnja sa profesionalcima različitih obrazovnih profila, takođe pruža mogućnost razvoja i usavršavanja organizacionih sposobnosti i veštine javnog nastupa.

Šta očekujemo od saradnika?
Kako ćete tokom angažovanja kao saradnice/i biti lice našeg Muzeja i jedna od spona Muzeja i publike, od Vas očekujemo entuzijazam, interesovanje za muzejske zbirke i teme izložbi, posvećenost, želju za učenjem, otvorenost i pozitivan pristup u radu sa publikom.

Kako je moguće uključiti se u rad Kluba?
Aplikacioni formular možete poslati na adresu eduka@narodnimuzej.rs, a za sve dodatne informacije možete nam pisati na istu adresu ili nas pozvati na broj +381 60 807 50 35, radnim danima od 9 do 17 časova.

Preuzmite:
Aplikacioni formular KSNM


Prijave za seminar Kluba saradnika Narodnog muzeja

Klub saradnika Narodnog muzeja u oktobru organizuje seminar pod nazivom ”Sa Muzejem na ti”, za članove kluba saradnika Narodnog muzeja. Seminar će biti održan od 14. do 16. i od 21. do 23. oktobra 2018. godine.

Ukoliko želite da se upoznate sa radom kustosa, unapredite svoja znanja u osmišljavanju radionica, radite u timu, upoznate se sa radom i odnosom prema publici, prijavite se za seminar.

Prijavu preuzmite ovde i popunjenu pošaljite na mejl adresu: eduka@narodnimuzej.rs

Rok za prijavu je 24.09.2018. godine do ponoći.

Očekujemo vas…