UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
  • Izložba: Kolažiranje baroknog Beograda – arh. Tihomir Dičić

    By Arhitektonski fakultet on 23/04/2018
    / Otvaranje: 25.04.2018. u 18h, MPU / Izložba Kolažiranje baroknog Beograda je treća arhitektonska i istorijska minijatura Tihomira Dičića... Projekat identifikacije baroknog Beograda je poslednje samostalno arhitektonsko istraživanje zasnovano na istoriji jedne kulture. Kroz romansirane rekonstrukcije delova grada na granici dve imperije opisana je, otvoreno i na vrlo provokativan način, potisnuta memorija prostora Beograda i svih njegovih stanovnika u periodu baroka zapadne civilizacije...
  • Izbor: Nikola Popović, inž.arh.

    By Arhitektonski fakultet on 23/04/2018
    Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, ul. Bulevar kralja Aleksandra 73/II, obaveštava sve zainteresovane da se Referat Komisije za izbor saradnika za užu naučnu oblast: Nacrtna geometrija i geometrija arhitektonske forme, stavlja na uvid javnosti. Komisija predlaže da se Nikola Popović, inž.arh. izabere u zvanje saradnika u nastavi, na Departmanu za arhitekturu, za navedenu oblast. Referat Komisije se nalazi u prostorijama biblioteke Fakulteta (II sprat, soba 210) i dostupan je javnosti petnaest dana od dana objavljivanja ovog oglasa.
  • OASA-12011 i IASA-12011- Prostor i oblik: Uvod u završni projekat – gost arh. Davor Ereš (24.04.2018)

    By Arhitektonski fakultet on 23/04/2018
    Obaveštavaju se studenti I godine Osnovnih i Integrisanih akademskih studija da će na predmetu Prostor i oblik u utorak, 24. aprila 2018. godine na predavanju biti gost Davor Ereš, arhitekta koji se bavi istraživanjem prostora za izlaganje, izlagačkom umetnošću i posebno istraživanjem fenomena Bijenala arhitekture u Veneciji. Predavanje predstavlja uvod u završni projekat. U okviru predavanja biće napravljena podela studenata prema zadatim lokacijama za završni rad, uputstvo za test II, kao i objašnjenje završnog projekta, pa je neophodno prisustvo na predavanju.
  • Predavanje Ijana Ritčija (Ian Ritchie) o svom radu

    By Arhitektonski fakultet_Urednik on 23/04/2018
    / 24.04.2018. u 10.30, biblioteka / Pozivamo Vas da prisustvujete gostujućem predavanju Ijana Ritčija (Ian Ritchie), jednog od najvećih britanskih arhitekata današnjice, na kojem će predstaviti svoja arhitektonska ostvarenja i karijeru. Predavanje će se održati u utorak, 24. aprila 2018. godine u 10.30 časova, u biblioteci Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.