УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
  • Изложба: Колажирање барокног Београда – арх. Тихомир Дичић

    By Архитектонски факултет on 23/04/2018
    / Отварање: 25.04.2018. у 18h, МПУ / Изложба Колажирање барокног Београда је трећа архитектонска и историјска минијатура Тихомира Дичића... Пројекат идентификације барокног Београда је последње самостално архитектонско истраживање засновано на историји једне културе. Кроз романсиране реконструкције делова града на граници две империје описана је, отворено и на врло провокативан начин, потиснута меморија простора Београда и свих његових становника у периоду барока западне цивилизације...
  • Избор: Никола Поповић, инж.арх.

    By Архитектонски факултет on 23/04/2018
    Универзитет у Београду - Архитектонски факултет, ул. Булевар краља Александра 73/II, обавештава све заинтересоване да се Реферат Комисије за избор сарадника за ужу научну област: Нацртна геометрија и геометрија архитектонске форме, ставља на увид јавности. Комисија предлаже да се Никола Поповић, инж.арх. изабере у звање сарадника у настави, на Департману за архитектуру, за наведену област. Реферат Комисије се налази у просторијама библиотеке Факултета (II спрат, соба 210) и доступан је јавности петнаест дана од дана објављивања овог огласа.
  • ОАСА-12011 и ИАСА-12011- Простор и облик: Увод у завршни пројекат – гост арх. Давор Ереш (24.04.2018)

    By Архитектонски факултет on 23/04/2018
    Обавештавају се студенти I године Основних и Интегрисаних академских студија да ће на предмету Простор и облик у уторак, 24. априла 2018. године на предавању бити гост Давор Ереш, архитекта који се бави истраживањем простора за излагање, излагачком уметношћу и посебно истраживањем феномена Бијенала архитектуре у Венецији. Предавање представља увод у завршни пројекат. У оквиру предавања биће направљена подела студената према задатим локацијама за завршни рад, упутство за тест II, као и објашњење завршног пројекта, па је неопходно присуство на предавању.
  • Предавање Ијана Ритчија (Ian Ritchie) о свом раду

    By Архитектонски факултет_Уредник on 23/04/2018
    / 24.04.2018. у 10.30, библиотека / Позивамо Вас да присуствујете гостујућем предавању Ијана Ритчија (Ian Ritchie), једног од највећих британских архитеката данашњице, на којем ће представити своја архитектонска остварења и каријеру. Предавање ће се одржати у уторак, 24. априла 2018. године у 10.30 часова, у библиотеци Архитектонског факултета у Београду.