UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2018_BINA_Banner-01

Logo-BINA

Društvo arhitekata Beograda i Kulturni centar Beograda pozivaju studente završnih godina i master studija Filozofskog i Arhitektonskog fakulteta da učestvuju u realizaciji programskih aktivnosti trinaeste Beogradske Internacionalne Nedelje Arhitekture.

„BINA 13 – OD COMMUNIS DO KOMUNIKACIJA“ će se održati u periodu od 10. do 31. maja 2018. godine. Tema ovogodišnjeg festivala je posvećena komunikacijama u arhitekturi, komuniciranju arhitekturom i širenju ideja o relacijama i prostorima grada. Communis znači – zajedničko, zajednica, deljenje, a communicare – činiti nešto zajedničkim. Arhitektura i arhitekti zastupanjem javnog interesa, unapređenjem zajednica i komunikativnosti pospešuju razvoj prostora, društvenih procesa i gradova.

Zainteresovani saradnici imaće prilike da najširu publiku različitog uzrasta upoznaju i približe joj ostvarenja iz oblasti arhitektonskog nasleđa i savremene produkcije i steknu specifična znanja rada sa publikom na izložbama domaćih i stranih autora. Planirane izložbe, posvećene ostvarenjima savremene portugalske arhitekture, delatnosti arhitekte Ivana Antića, arhitektonskom nasleđu Zrenjanina i ostvarenjima savremene stambene arhitekture, biće predstavljene publici u galeriji Kulturnog centra Beograda, Radija Televizije Srbije i Kolektiv.


Povezani tekstovi:
Tri BINA 2017 izložbe: programski segment IZMEĐU DVE BINE
Gradovi deljenja: kreativni podsticaj – otvoreni poziv za projekat Urbano čvorište 1
Konkurs: Future Architecture Platform 2017
XI Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) – BUDUĆNOST JE SADA
BINA pre BINE predavanje: “Veliki arhitekti naše moderne – Nikola Dobrović i Milan Zloković” – dr Ljiljana Blagojević
Konferencija: Građani i građenje grada u okviru programa X BINA
X Bina: Tribina – Ugrožena baština
X Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) – GRAĐANI I GRAĐENJE GRADA


Studenti će biti u obavezi da budu prisutni u galerijskim prostorima 4 sata dnevno, 6 dana u nedelji u periodu trajanja manifestacije, a po završetku angažmana biće im obezbeđene potvrde o učešću. Svim učesnicima biće obezbeđeno mesto na nekoj od edukativnih šetnji ili izleta BINA. Svoje biografije studenti mogu poslati na bina.office@gmail.com do 04. aprila 2018. godine.

2018_BINA_02

Foto © BINA