УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Youth-Heroes_opt

EXIT фондација у сарадњи с Нафтном индустријом Србије, наставља вишегодишњу кампању „Youth Heroes” , која промовише позитивне узоре у друштву, по много чему другачије од оних који у данашње време добијају највећи медијски простор. Ово је трећи пут да EXIT , проглашен за најбољи европски фестивал и НИС, најуспешнија компанија у Србији, објављују конкурс Youth Heroes – признање за младе хероје Србије из укупно четири области: образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности.

У Србији има пуно младих хероја који стварају у тишини и постижу велике успехе, освајају медаље на међународним научним такмичењима, унапређују своју локалну заједницу, стварају врхунска уметничка дела, осмишљавају креативне подухвате и успешне компаније. Наша жеља је да их извучемо из анонимности, представимо јавности и промовишемо као звезде у успону, како би постали инспирација, понос и узор за своје вршњаке и све нас. Само кроз промоцију позитивних узора младима можемо развити нове генерације које ће бити снага промена и створити друштво засновно на знању и креативности. Желимо да ови млади хероји буду амбасадори свих нас и да кроз своје личне примере представе будућност на делу.

Победници за 2017. годину биће проглашени у марту 2018, након чега ће им на свечаности проглашења бити додељена признања. Сви победници добиће улазнице за EXIT Авантуру (EXIT + Sea Dance Festival), поклон пакет од издавачке куће „Вулкан“ и курсеве за лично усавршавање ХР центра, а првопласиране у свакој категорији очекује и новчана награда у износу од 100.000 дин. Добитнике Youth Heroes ће изабрати стручни жири. Стучни жири ће евалуирати пријаве по следећем обрасцу: 50% вредности поена носи досадашњи успех и достигнућа кандидата у једној од 4 области пријаве; како је кандидат личним примером позитивно утицао на своје вршњаке донеће 35% поена, док планови за будући развој кандидата носе 15% поена.

Конкурс је отворен до 18. фебруара 2018.

Право пријаве имају сви млади са држављанством Србије или са пребивалиштем на територији Републике Србије узраста од 15. до 30. година који имају посебна достигнућа, награде, признања из области образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма, културе и уметности. Кандидата може предложити организација, друга особа или се може пријавити самостално путем слања попуњеног конкурсног обрасца и фотокопије докумената који потврђују наводе из конкурсног обрасца као што су дипломе и уверења о образовању, признања и награде из области деловања, изводе из медија итд.

Конкурсни образац се може преузети на овом линку. Пријаве са попуњем конкурсним обрасцем слати на email exitfoundation@exitfest.org до 18. фебруара 2018.