UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Prezentacija u Skupštini grada Smedereva: Strategija integralnog urbanog razvoja gradskog priobalnog pojasa Smedereva

Studenti na radionici definisanja SWOT analize, 24.03.2017, Arhitektonski fakultet, Beograd

Prezentacija

Predmet:
MASIU-12050-09: Strategija integralnog urbanog razvoja 2016/17

Nastavnik:
dr Ratka Čolić, docent

Da bi približio nastavu savremenoj problematici i praksi planiranja urbanog razvoja, Arhitektonski fakultet u Beogradu podstiče napore koji se odvijaju kroz partnerstvo sa lokalnim zajednicama i različitim institucijama. Nakon tri godine realizacije predmeta Strategija integralnog urbanog razvoja, koji vodi docent dr Ratka Čolić, studenti prve godine Master programa Integralni urbanizam su ove godine prikazali svoj rad i “uživo”. Milica Ristović, Stefan Hadži Arsenović, Srđan Mićanović i Milica Đurđević su ponudili gradu Smederevu da prezentuju Strategiju integralnog urbanog razvoja gradskog priobalnog pojasa Smedereva. I uspeli su u tome.

2017_Strategije-integralnog-urbanog-razvoja_Smederevo_02

Studenti na radionici definisanja vizije razvoja područja 18.04.2017, Arhitektonski fakultet, Beograd

2017_Strategije-integralnog-urbanog-razvoja_Smederevo_03

Studenti na prezentaciji Strategije integralnog urbanog razvoja gradskog priobalnog pojasa Smedereva 28.08.2017, Gradska uprava Smederevo, Skupštinska sala

28. avgusta 2017. godine u Skupštini grada Smedereva je održana prezentacija. Skupu su prisustvovali predstavnici JP “Urbanizam”, Odeljenja za urbanizam, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, JP “Smederevska tvrđava”, a otvorila ga je glavni urbanista arh. Vladislava Živanović-Ristović.

Studenti su prikazali svoj rad – politike kao okvir razvoja i izvore finansiranja, kako vide probleme, koji su neiskorišćeni potencijali, šta čini viziju razvoja, koji su strateški ciljevi i predlozi flagship projekata za realizaciju. Na skupštinskom video bimu ređali su se slajdovi. Nakon prezentacije postavljana su im pitanja i pohvaljeni su za rad. Štampanu i elektronsku verziju Strategije su ostavili Gradu. Takođe, iskazana je spremnost za dalju saradnju grada Smedereva i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

2017_Strategije-integralnog-urbanog-razvoja_Smederevo_poster

Studentski rad – Strategija integralnog urbanog razvoja gradskog priobalnog pojasa Smedereva (kliknuti za uvećanje)