UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Centar-za-razvoj-karijere_header

Univerzitet u Beogradu organizuje program „Dani podrške brucošima” sa ciljem da podrži studente prve godine u snalaženju na fakultetu, prilagođavanju i organizovanju u skladu sa novim obavezama, kao i da ih upozna sa sistemima podrške koje mogu koristiti tokom studiranja.

Program se sastoji od predavanja, radionica i info-sesija i odnosi se na teme organizacije učenja i slobodnog vremena, razvoja radnih navika, veština komunikacije, ličnih potencijala, kapaciteta za suočavanje sa stresnim situacijama i tremom.

„Dani podrške brucošima” biće organizovani u periodu od 30. oktobra do 3. novembra 2017. godine u organizaciji centra Univerziteta u Beogradu: Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata i Centra za studente sa hendikepom.


Raspored programa Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

Ponedeljak 30.10.
10.00 – 11.30 O psihološkom savetovanju
12.00 – 14.30 Upoznaj svoje potencijale
14.30 – 16.30 Kako razviti samopouzdanje

Utorak 31.10.
10.00 – 13.00 Uči lako – saznaj kako
13.30 – 17.00 Planiranje i organizacija vremena

Sreda 01.11.
10.00 – 11.30 Kako napisati seminarski rad
12.00 – 14.30 Prezentacione veštine – usmeni ispit kao javni nastup
15.00 – 17.00 Borba sa strahom, tremom i stresom

Četvrtak 02.11.
10.00 – 12.00 Lakše ćemo zajedno – timski rad
13.30 – 15.30 Studentski život za početnike

Petak 03.11.
09.00 – 13.00 Individualne konsultacije sa savetnicima

Raspored programa Centra za studente sa hendikepom

Četvrtak 02.11. i petak 03.11.
13.00 – 15.00 Info – sesije: „Sastanci dobrodošlice na studije Univerziteta u Beogradu”


Način prijavljivanja studenata

Prijavljivanje za učešće u programu je obavezno, zbog organizacije prostora. Za program u organizaciji Centra za razvoj karijere studenti se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na linku https://goo.gl/forms/OIGOmoZCa5yMvQ6z2 i informisati se detaljnije putem telefona 011 320 7415, a rok za prijavljivanje je 26.10.2016. u ponoć. Program Centra za razvoj karijere održaće se u zgradi Rektorata, na adresi Studenski trg 1.

Rok za prijavu za ostatak programa (sredu, četvrtak i petak) je produžen do ponedeljka, 30. oktobra 2017, a mejl potvrde studenti će dobiti 31. oktobra 2017.

Za program u organizaciji Centra za studente sa hendikepom studenti se mogu prijaviti putem mejla ucsh@rect.bg.ac.rs ili telefona 011 337 0686. Program Centra za studente sa hendikepom održaće se u njihovim prostorijama, u suterenu Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 71 (ulaz sa parkinga Biblioteke).

Najava programa i svi detalji mogu se pročitati na strani www.razvojkarijere.bg.ac.rs/procitajvise?id_vesti=1265

Sadržaj predavanja i radionica

  • Na predavanju „O psihološkom savetovanju” učenici će imati prilike da čuju više o tome kako psihološko savetovanje može da pomogne, koji su mitovi i realnosti o savetovanju i u kojim situacijama je korisno obratiti se psihologu tokom studija.
  • „Upoznaj svoje potencijale” će podrazumevati samoprocenu sposobnosti, veština, interesovanja i bolje upoznavanje svojih kapaciteta koji se mogu iskoristiti u ličnom i profesionalnom razvoju. Biće održana zajedno sa predavanjem „Kako razvijati samopouzdanje” koje će posebno značiti onima koji povremeno osete nesigurnost koja ih ometa u postizanju ciljeva, komunikaciji sa drugima ili nekim drugim okolnostima, ali i onima koji žele da rade na sebi i održe svoje samopouzdanje.
  • Na radionici „Uči lako – saznaj kako” biće reči o različitim stilovima učenja, metodama i tehnikama koje su značajne za lakše i brže učenje i pamćenje, motivaciji i organizaciji procesa učenja.
  • „Planiranje i organizacija vremena” pomoći će brucošima da bolje planiraju svoje vreme, služe se različitim tehnikama organizacije i izdvoje prioritete, kako bi iskoristili svoj maksimum tokom studija.
  • Na predavanju „Kako napisati seminarski rad” biće reči o pravilima akademskog pisanja, pronalaženju i citiranju literature, kao i o značaju dobre pripreme.
  • Radionica „Prezentacione veštine – usmeni ispit kao javni nastup” je odlična prilika za one koji imaju tremu pri pričanju pred publikom – učesnici će moći da čuju više o javnom nastupu, pripremanju i realizaciji prezentacija i savete za što bolju pripremu za usmeni ispit.
  • Radionica „Borba sa strahom, tremom i stresom” može pomoći učesnicima da razviju zdrave načine suočavanja sa stresnim situacijama.
  • Radionica „Lakše ćemo zajedno – timski rad” pružiće informacije o funkcionisanju timova, savete o tome kako da se odaberu adekvatne grupe za učenje ili pisanje predispitnih obaveza i kako da što efikasnije reše neminovne konflikte u grupnim procesima.
  • Predavanje „Studenski život za početnike” , može biti od pomoći svima, posebno onima koji nisu iz Beograda pružanjem informacija o snalaženju u novom gradu, saobraćaju, kulturnim dešavanjima… Biće reči i o studentskim karticama, popustima, vannastavnim aktivnostima…

2017_Dani-podrske-brucosima