UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2017_Digitalna_fabrikacija_i_3D_stampa

Savladaj celokupni proces 3D štampe, kroz praktičan rad i predavanja iz domena digitalne fabrikacije!

Nova Iskra poziva dizajnere, arhitekte, modelare, hobiste i sve druge zainteresovane da se prijave za učešće u intenzivnom kursu iz domena 3D štampe i digitalne fabrikacije koji će biti realizovan kroz nekoliko blokova teoretske nastave i praktičnog rada tokom meseca maja.

Učesnici kursa će imati prilike da se upoznaju sa širokim dijapazonom tehnologija digitalne fabrikacije i njihovim specifičnostima, od različitih opcija “klasične” 3D štampe do poslednjih tendencija u sferi biotehnologija, industrijske proizvodnje ili građevine. Veliki deo kursa posvećen je praktičnom radu na pripremi modela za štampu, samom procesu štampe na printerima kompanije Printrbot i post-produkciji i obradi odštampanih modela. Učesnici će nakon kursa ovladati celokupnim procesom razvoja, pripreme i štampanja modela, i steći brojne druge uvide u neke od najakutelnijih tehnoloških i dizajnerskih tendencija.

Kurs vodi naš istaknuti industrijski dizajner Danko Radulović, u saradnji sa Polyhedra fablab-om i Fab Inicijativom, a svi učesnici će imati i obezbeđenu akreditaciju za drugu FABelgrade konferenciju koja će biti održana ove jeseni u Beogradu.


Povezani  tekstovi:
Festival: Resonate (19-22. april 2017)
Konkurs NASA programa “Izazovi veka”: 3D Printed Habitat Challenge
Konferencija digitalne fabrikacije: FABelgrade2016, 14-15. maj 2016.
Radionica: Parametarski dizajn – uvod u GRASSHOPPER


Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa podrazumeva:
• 25+ sati praktičnog rada
• Upoznavanje sa celokupnim eko-sistemom digitalne fabrikacije i 3d štampe
• Upoznavanje sa različitim tehnologijama i materijalima
• Rad na kompletnom procesu pripreme i izrade modela
• Proces pripreme modela za štampu – “slicing”
• 3D skeniranje
• Post-produkcija odštampanih modela
• Gostujuća predavanja istaknutih naučnika i dizajnera
• Korišćenje savremene opreme za 3D štampu (Printrbot)
• Obezbeđen alat i neophodan repro-materijal (Color Fabb)
• Osveženja i kafa
• Sertifikat o završenom kursu
• Obezbeđena besplatna akreditacija za drugu FABelgrade konferenciju (jesen 2017.)

Vođa kursa Danko Radulović je dizajner enterijera i nameštaja. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Francuske vlade završio je master studije na Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle u Parizu, gde se specijalizovao za digitalne medije, 3D printing i ostale načine digitalne fabrikacije. Trenutno sarađuje sa Polyhedrom, fablab-om koji je posvećen jačanju lokalne scene digitalne fabrikacije, kroz organizaciju meet-upa, besplatno upotrebu opreme, osnivanje ekspertskih i naučnih timova i saradnje sa naučnim i tehnološkim organizacijama koje su fokusirane na inovacije. Takođe sarađuje sa organizacijom Fab Inicijativa i naučno-istraživačkom stanicom Petnica na projektu setapovanja posebno kreiranom za srednjoškolce pod nazivom FabLab Petnica. Danko Radulović je takođe član Creative Hub-a Nove Iskre i jedan od najaktivnih zagovarača i praktičara digitalne fabrikacije u Srbiji.

Cena kursa je 180 EUR, odnosno 22.000,00 RSD. Plaćanje se vrši u dve rate – 50% pri prijavi, i 50% pre početka prvog predavanja. Detalje o načinu plaćanja putem uplatnice prijavljeni polaznici će primiti e-mailom istog dana kada se prijave.

Prijave se mogu vršiti putem online formulara, a rok za prijavljivanje je petak, 05. maj 2017. godine! Kurs će biti održavan u prostorijama Nove Iskre i Polyhedre u periodu od 12. do 27. maja 2017. godine, kroz 4 termina (petak i subota 12.+13. maj, subote 20. i 27. maj).

0