UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Christa-Sommerer

Krista Somerer | Foto: izvor

Fakultet likovnih umetnosti i Austrijski kulturni forum (Kulturforum) imaju čast da Vas pozovu na gostujuće predavanje na Univerzitetu umetnosti u Beogradu:

Krista Somerer (Christa Sommerer)
umetnica i profesorka Univerziteta umetnosti u Lincu
09. decembar 2016. u 18h
Svečana sala Rektorata Univerziteta umetnosti
Kosančićev venac 29, Beograd

Krista Somerer je međunarodno priznata medijska umetnica, istraživač i pionir interaktivne umetnosti. Ona je profesor i šef Katedre za interfejs kulture Univerziteta umetnosti i dizajna u Lincu, u Austriji. Takođe, ona je gostujući profesor na Univerzitetu u Alborgu, Danska i sa Loranom Minjoneom (Laurent Mignonneau) na Univerzitetu Pariz 8 u Parizu, Francuska.

Zajedno sa Loranom Minjoneom stvorila je oko 30 interaktivnih radova za koje su dobili brojna priznanja, između ostalih: Wu Guanzhong Art and Science Innovation Prize za 2012. godinu (rad „Escape“) koje dodeljuje Ministarstvo kulture Narodne Republike Kine, Golden Nica Prix festivala Ars Electronica, Ovation Award Festivala interaktivnih medija u Los Anđelesu, Multi Media Award’95 Multimedijalne asocijacije u Japanu, World Technology Award – finalisti u kategoriji umetnosti Svetske tehnološke mreže, Velika Britanija i PRIZE 2008 – uni:invent Award, nagradu Ministarstva nauke i istraživanja u Austriji. Somerer i Minjone su izlagali zajedničke radove na oko 250 međunarodnih izložbi, a ovi radovi su sada u muzejima i kolekcijama širom sveta.

Christa-Sommerer_poster

0