UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2016_Strucna-praksa_CzRK

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Univerzitet u Beogradu potpisao protokol o saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim je omogućena stručna praksa za 412 studenata u sektorima i organima ministarstva, javnim preduzećima, stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva. Studenti će praksu obavljati u narednih godinu dana u tri različita ciklusa, a u prvom ciklusu (novembar 2016 – februar 2017.) planirano je 135 mesta.

Najviše mesta otvoreno je za studente tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu (najviše za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta), a među institucijama koje su otvorile najveći broj mesta nalaze se „Železnice Srbije“ i Republički geodetski zavod. Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 01. novembra 2016. godine i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu.

Studenti koji budu odabrani za obavljanje prakse u prvom ciklusu, moći će da obave praksu tokom perioda od 21. novembra 2016. do 20. februara 2017. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.

Institucije koje će primiti studente na praksu u prvom ciklusu su: Železnice Srbije, Direkcija za železnice, Republički geodetski zavod, Institut za puteve, Saobraćajni institut CIP, Aerodrom Nikola Tesla Beograd, AirSERBIA, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, JP Putevi Srbije, Agencija za upravljanje lukama, Republička agencija za stanovanje, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (različiti sektori), MGSI – Uprava za transport opasnog tereta, MGSI – Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Agencija za bezbednost saobraćaja.

Detaljni pregled otvorenih mesta za prakse  nalazi se na adresi http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/stranice/uploads/Pregled-mesta-prvi-ciklus-prakse-UB-MGSI.pdf. Studenti koji tokom ove godine imaju obavezu da obave stručnu praksu su u prilici da je obave u navedenim ustanovama i institucijama.


Povezan tekst:
Sajam stipendija 2016: u zgradi Rektorata 5. i 6. oktobra 2016. godine


Početkom oktobra je na Univerzitetu u Beogradu održan Sajam stipendija. Obaveštavamo vas da su sve prezentacije i predavanja sa Sajma snimljene i dostupne za naknadno gledanje na Media Portalu RCUB-a. Sudeći prema utiscima posetilaca i učesnika možemo da zaključimo da je manifestacija u potpunosti uspela i da su za to u velikoj meri zaslužni sami studenti – volonteri koji su učestvovali u realizaciji sajma.

Centar-za-razvoj-karijere_header