УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс за стручну праксу у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

2016_Strucna-praksa_CzRK

Са задовољством вас обавештавамо да је Универзитет у Београду потписао протокол о сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре којим је омогућена стручна пракса за 412 студената у секторима и органима министарства, јавним предузећима, стручним установама и агенцијама из ресора министарства. Студенти ће праксу обављати у наредних годину дана у три различита циклуса, а у првом циклусу (новембар 2016 – фебруар 2017.) планирано је 135 места.

Највише места отворено је за студенте техничких факултета Универзитета у Београду (највише за студенте Грађевинског и Саобраћајног факултета), а међу институцијама које су отвориле највећи број места налазе се „Железнице Србије“ и Републички геодетски завод. Пријављивање за први циклус стручне праксе траје до 01. новембра 2016. године и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву.

Студенти који буду одабрани за обављање праксе у првом циклусу, моћи ће да обаве праксу током периода од 21. новембра 2016. до 20. фебруара 2017. године. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму.

Институције које ће примити студенте на праксу у првом циклусу су: Железнице Србије, Дирекција за железнице, Републички геодетски завод, Институт за путеве, Саобраћајни институт ЦИП, Аеродром Никола Тесла Београд, AirSERBIA, Контрола летења Србије и Црне Горе СМАТСА, ЈП Путеви Србије, Агенција за управљање лукама, Републичка агенција за становање, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (различити сектори), МГСИ – Управа за транспорт опасног терета, МГСИ – Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу, Агенција за безбедност саобраћаја.

Детаљни преглед отворених места за праксе  налази се на адреси http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/stranice/uploads/Pregled-mesta-prvi-ciklus-prakse-UB-MGSI.pdf. Студенти који током ове године имају обавезу да обаве стручну праксу су у прилици да је обаве у наведеним установама и институцијама.


Повезан текст:
Сајам стипендија 2016: у згради Ректората 5. и 6. октобра 2016. године


Почетком октобра је на Универзитету у Београду одржан Сајам стипендија. Обавештавамо вас да су све презентације и предавања са Сајма снимљене и доступне за накнадно гледање на Медиа Порталу РЦУБ-а. Судећи према утисцима посетилаца и учесника можемо да закључимо да је манифестација у потпуности успела и да су за то у великој мери заслужни сами студенти – волонтери који су учествовали у реализацији сајма.

Centar-za-razvoj-karijere_header