UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2016_Inspireli-Awards

INSPIRELI – društvena mreža za mlade arhitekte je objavila konkurs za najboljeg mladog arhitektu u svetu za 2016. godinu. Nagrade INSPIRELI su podržane od strane Internacionalne unije arhitekata (UIA), Andreja Kiske (Andrej Kiska), predsednika Slovačke, dr Katerine Valahove (Katerina Valachová), ministra za obrazovanje Češke Republike, Departman za omladinu i sport, kao i Slovačke asocijacije arhitekata.

Cenjene ličnosti i organizacije obuhvataju više od stotinu arhitekata i dizajnera koji će žirirati ovogodišnje Inspireli nagrade. Među njima su François Valentino, Radan Hubicka, Josef Pleskot, Paolo Piva, Petr Kolár i Atsushi Kitagawara.

Finaliste će odabrati žiri, javni eksperti, kao i korisnici društvene mreže Inspireli. 50 takmičara čije fotografije dobiju najviše glasova će proći u finale.

Kao i na prvom godišnjem konkursu, ovogodišnjeg sveukupnog pobednika će odabrati žiri i javni eksperti. Dobitnik jedne od nagrada biće odabran putem javnog glasanja registrovanih korisnika mreže Inspireli.

Na prestižnu gala ceremoniju dodele Nagrada INSPIRELI biće pozvani finalisti, članovi žirija i zvanični gosti. Pored ostalih nagrada pobednik će dobiti jedinstveni pehar „Krila budućnosti“ (Wings to the Future)  svetski poznatog, nedavno preminulog (13. februar 2016) arhitekte Boreka Šipeka (Borek Šípek). Ceremonija dodele Nagrada Inspireli će se održati u februaru 2017. godine u Pragu, u Češkoj Republici.

Organizatori Nagrada INSPIRELI su izračunali da u svetu postoji više od 1000 univerziteta koji za fokus imaju arhitekturu i dizajn. 2015. godine u konkursu je učestvovalo više od 250 takmičara sa 45 univerziteta iz više od 25 zemalja.

Jednostavna registracija:
1. Registrujte se na vebsajtu INSPIRELI kao student, arhitekta ili dizajner
2. Ukoliko ste već registrovani samo se ulogujte
3. Postavite fotografije na vebsajt i obeležite ih
4. Obeležite 1-3 odabrane fotografije kao konkursne i one će istog trenutka biti prezentovane u foto galeriji konkursa

Nagrade:
I nagrada: titula 1st PLACE INSPIRELI AWARDS 2016 + jedinstveni pehar „Wings to the Future“, dizajn Bořek Šípek + grafički softver za arhitekte ArchiCAD 19 CZ + Apple iPad
II nagrada: titula 2nd PLACE INSPIRELI AWARDS 2016 + grafički softver za arhitekte ArchiCAD 19 CZ + Apple iPad
III nagrada: titula 3rd PLACE INSPIRELI AWARDS 2016 + grafički softver za arhitekte ArchiCAD 19 CZ
• Nagrada na osnovu glasova članova: Apple iPad
• Nagrada na osnovu glasova javnosti: titula PUBLIC’S WINNER INSPIRELI AWARDS 2016 + Apple iPad

Važni datumi:
Početak glasanja: 01. jul 2016.
Rok za prijavu radova: 30. novembar 2016.
Selekcija finalista: 30. novembar 2016.
Objava liste finalista: 01. decembar 2016.
Završetak finalnog glasanja: 20. decembar 2016.
Objava rezultata konkursa: 21. decembar 2016.
Dodela nagrada: februar 2017.

Sve informacije o konkursu možete pogledati na zvaničnoj stranici konkursa:
INSPIRELI AWARDS 2016

2016_Inspireli-Awards_Winner

Dobitnik nagrade INSPIRELI AWARDS 2015, Jakub Hoffman, student Arhitektonskog fakulteta Tehničkog univerziteta u Pragu, Češka Republika, sa pobedničkim peharom “Wings to the Future” Bořeka Šípeka | Photo © INSPIRELI