УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2016_Salon-arhitekture-Novi-Sad

Позивамо Вас на свечано отварање 20. Салона архитектуре у Новом Саду које ће се одржати 03. јуна 2016. године у 19.00 часова на Железничкој станици Нови Сад, а том приликом ће бити додељене и награде Салона.

Преспајање / Rewiring
20. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ
Нови Сад
03 – 12. јун 2016.

Свечано отварање и додела награда: петак, 03. јун 2016. у 19 часова, Железничка станица Нови Сад

Организатор: ДаНС – Друштво архитеката Новог Сада


Повезан текст:
Позив за учешће на 20. Салону архитектуре у Новом Саду


Овогодишњи, јубиларни 20. Салон архитектуре у Новом Саду жели да кроз селекцију изложених радова, серију предавања и дебата отвори простор за слободно и отворено промишљање о дефинисању позиције архитектонске струке у контексту региона и препознавања свих њених актера и продуката, а пре свега подржи превазилажење свих имагинарних баријера које имамо међу собом. Зато желимо да у потпуности „отворимо“ Салон ка региону, сагледамо ствари које нас повезују и уочимо „битке“ у којима смо као дисциплина заједно.

Желимо да посматрамо архитектуру у проширеном пољу – од друштвеног и просторног активизма, преко грађења, до теоријског промишљања и дигиталног простора. Постављајући их тако, изнад дисциплинарних подела, указаћемо на специфичне вредности које у мноштву и различитости граде комплексну слику архитектуре данас. Коначно, у крајњем исходу, жеља нам је да гледајући изван дисциплина, подела и региона, међу собом уочимо нова поља деловања, упознамо се, повежемо, умрежимо, и тако се заједнички бавимо простором у којем живимо.

Програм 20. Салона архитектуре у Новом Саду

logo DaNS