UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
 • en
 • sr
 • Istorijski arhiv Beograda dodelio Arhitektonskom fakultetu najviše priznanje Povelju

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 20/05/2016
  Sedamedeset godina od zvaničnog početka rada Istorijskog arhiva Beograda, obeleženo je svečanom proslavom 8. aprila 2016. godine. Tom prilikom dodeljena su priznanja institucijama sa kojima Arhiv ima višedecenijsku saradnju i zaslužnim pojedincima. Istorijski arhiv Beograda je dodelio najviše priznanje Povelju Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu za dugogodišnju uspešnu saradnju na unapređenju nauke. Priznanja su uručili predsednik Upravnog odbora Istorijskog arhiva Beograda, Dragomir Acović i direktor Arhiva mr Dragan Gačić.
 • Kongres: SPOFA 16 – Sportski objekti – Modernizacija i izgradnja

  By Arhitektonski fakultet on 20/05/2016
  / 28. maj 2016. / U subotu, 28. maja 2016. godine u Beogradu će se održati međunarodni kongres Sportski objekti - modernizacija i izgradnja SPOFA 16. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu će ugostiti učesnike kongresa sa željom da se razmene naučna i praktična iskustva stručnjaka za upravljanje, korišćenje i izgradnju u oblasti objekata u sportu...
 • Publikacija: Lingvistički dizajn – Gordana Vuković-Nikolić

  By Arhitektonski fakultet on 20/05/2016
  Iz recenzije prof. Vladimira Maka: "Knjiga „Lingvistički dizajn“, autorke Gordane Vuković-Nikolić, delo je koje se bavi procesom uobličavanja jezika, njegovim kulturološkim i etničkim izvorima ukorenjenim u narodnom poimanju prirode, čoveka i njegovog socijalnog bića..."