UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Arhitektonski studentski kongres
ASK 2016
Arhitektura u doba migracije
Split, 12 – 16. maj 2016.

Studenti Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Studentskim Parlamentom Arhitektonskog Fakulteta u Beogradu raspisuju konkurs za odabir pet studenata-predstavnika našeg Fakulteta na 14. Arhitektonskom studentskom kongresu (ASK), koji će biti održan u periodu od 12. do 16. maja 2016. godine u Beogradu.


Povezani tekstovi:
Arhitektonski studentski kongres: ASK 2015
Konkurs za studente-predstavnike Arhitektonskog fakulteta u Beogradu na ASK 2014


O ASK-u
Arhitektonski studentski kongres (ASK) je naučno-stručno okupljanje studenata arhitekture sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Održava se tradicionalno svakog proleća u drugom gradu. Osnovni cilj kongresa je povezivanje studenata kroz saradnju i razmenu znanja i gledišta u odnosu na specifičnu temu kongresa.

Tema ovogodišnjeg kongresa
Tema 14. ASK-a je Arhitektura u doba migracije, a osnovni cilj je da se studenti upoznaju sa mogućnostima u okviru struke, neposredno nakon završenih studija. Programska struktura se sastoji iz tri dela: prezentacije (svaki fakultet priprema svoju prezentaciju), predavanja (set predavanja mladih u praksi) i radionice (svih učesnika ASK-a).

Pravila i uslovi konkursa
Na konkurs se mogu prijavati svi studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, bez obzira na stepen i godinu studija.

Tema konkursa – zadatak
Na jednom A4 formatu (.jpeg, 300 dpi) predstaviti fotografija/kolaž/montaža razmišljanja na temu Kongresa. Slobodan je izbor arhitektonske tehnike (fotografija, crtež, dijagram, tekst, kolaž…).

Prijava
Radove poslati na e-mail: ask2016split@gmail.com najkasnije do utorka, 26. aprila 2016. godine, do 12h. Zakasnele prijave se neće razmatrati. U mejlu navesti ime, prezime, broj indeksa i kontakt.

Pristigle radove žiriraće mentor studenata sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu – docent dr Milica Milojević. Rezultati će biti objavljeni na Facebook stranici i sajtu Fakulteta.

NAPOMENA: Kotizaciju za studente-predstavnike Arhitektonskog fakulteta u Beogradu plaća fakultet.

ASK 2016: PRIJAVA ZA UČEŠĆE ASK 2016: PROGRAM KONGRESA

2016_ASK_Split