UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2015_SANU-Masterklas_Lojanica

U sredu 16. decembra 2015. godine u 18.00 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU (Đure Jakšića br. 2), biće održano drugo predavanje iz ciklusa „Susreti sa stvaraocima – Masterklas“, na kome će se predstaviti uvaženi arhitekta, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu u penziji, akademik Milan Lojanica.

Ideja vodilja ciklusa predavanja „Susreti sa stvaraocima – Masterklas“ jeste da predstavi domete aktuelnih umetnika i naučnika i time uputi jasnu poruku, posebno mlađoj generaciji, da je u Srbiji moguće postići kreativne iskorake čiji značaj nije samo lokalan, uprkos svim problemima. Takođe, cilj je podstaći mlade da se opredele za put naučne i umetničke karijere i omogućiti im direktnu komunikaciju sa istaknutim stvaraocima.


Povezan tekst:
Promocija knjige: Rečnik pojmova likovnih umetnosti i arhitekture (A – Đ)


Predavači, naši istaknuti naučnici i umetnici, govore o svom profesionalnom putu, školovanju, uzorima, poteškoćama i izazovima na koje su nailazili, uspesima i neuspesima, karijeri u Srbiji i inspiraciji za rad i stvaralaštvo. „Susrete sa stvaraocima – Masterklas“ vodi akademik Zoran LJ. Petrović, upravnik Galerije nauke i tehnike SANU.

0