УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Предавање: Сусрети са ствараоцима – Мастерклас: академик Милан Лојаница

2015_SANU-Masterklas_Lojanica

У среду 16. децембра 2015. године у 18.00 часова у Галерији науке и технике САНУ (Ђуре Јакшића бр. 2), биће одржано друго предавање из циклуса „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“, на коме ће се представити уважени архитекта, редовни професор Архитектонског факултета у Београду у пензији, академик Милан Лојаница.

Идеја водиља циклуса предавања „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“ јесте да представи домете актуелних уметника и научника и тиме упути јасну поруку, посебно млађој генерацији, да је у Србији могуће постићи креативне искораке чији значај није само локалан, упркос свим проблемима. Такође, циљ је подстаћи младе да се определе за пут научне и уметничке каријере и омогућити им директну комуникацију са истакнутим ствараоцима.


Повезан текст:
Промоција књиге: Речник појмова ликовних уметности и архитектуре (А – Ђ)


Предавачи, наши истакнути научници и уметници, говоре о свом професионалном путу, школовању, узорима, потешкоћама и изазовима на које су наилазили, успесима и неуспесима, каријери у Србији и инспирацији за рад и стваралаштво. „Сусрете са ствараоцима – Мастерклас“ води академик Зоран Љ. Петровић, управник Галерије науке и технике САНУ.