УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
2015_Budjenje_Zemuna_poziv_za_radionice

Ове године омладинска група Коцкавица реализује пројекат под називом „Буђење Земуна“, који је подржан од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије кроз програм Млади су закон 2015.

Позивају се сви млади, смели, креативни, позитивни уметници, да се пријаве за учешће у пројекту “Буђење Земуна”.

У склопу пројекта биће организоване уметничке радионице након којих ће бити приређене мини чајанке-свирке на којима ће млади музичари имати прилику да наступају.

Пројекат ће се реализовати на локацији Тошин бунар бр.2 у Земуну, у следећим терминима:

  • 15, 22, 29. новембар, и 06. и 13. децембар 2015. године

Конкурс за радионице за младе креативце

Пријавите се на једну од три радионице: радионице фотографије, филма и колажа. Свака радионица је базирана на проблему, потенцијалу и питању локалне заједнице у којој се дешава „буђење”.

Радионица фотографије – ДЕОМОГРАФСКА СЛИКА ЗЕМУНА: Кроз ово путовање водиће вас млади фотограф Владимир Живојиновић, студент Саобраћајног факултета у Београду, заљубљеник у документарну и уличну фотографију, који тренутно ради у једним дневним новинама.

Радионица филма – СВЕТ КАО ИГРАЛИШТЕ, где ћете стварати покретне слике са Николом Стојановићем, младим редитељем, фотографом и заљубљеником у филм, чији су кратки филмови награђивани и приказивани на многим фестивалима. Шетајући се по Земуну, снимаћете кратке филмове кроз које ћете приказати свет на свој јединствени начин и успут научити много о филму.

Радионица колажа – ПОЛИГОН ИНСТАНТ АРХИТЕКТУРЕ, креираћете просторе и места са модераторима Немањом Јовичићем и Маријом Антонијевић, инжењерима архитектуре, студентима завршне године мастер академских студија на Архитектонском факултету у Београду. Приближиће вам архитектуру коју ћете и сами стварати, уз обећање мноштва боја.

“Коцкавица” је омладинско удружење, оргинизатор и координатор пројекта “Буђење Земуна”. „Коцкавица“ је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области културе, уметности, забаве и рекреације. Ове године „Коцкавица“ реализује свој први пројекат под називом „Буђење Земуна“.

Све о програму пројекта и више о конкурсу за младе музичаре можете прочитати овде.

Сајт и визуелни идентитет су осмислиле Марија Антонијевић и Николина Јанковић, студенти мастер академских студија на Архитектонском факултету у Београду.