UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
2015_Budjenje_Zemuna_poziv_za_radionice

Ove godine omladinska grupa Kockavica realizuje projekat pod nazivom „Buđenje Zemuna“, koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon 2015.

Pozivaju se svi mladi, smeli, kreativni, pozitivni umetnici, da se prijave za učešće u projektu “Buđenje Zemuna”.

U sklopu projekta biće organizovane umetničke radionice nakon kojih će biti priređene mini čajanke-svirke na kojima će mladi muzičari imati priliku da nastupaju.

Projekat će se realizovati na lokaciji Tošin bunar br.2 u Zemunu, u sledećim terminima:

  • 15, 22, 29. novembar, i 06. i 13. decembar 2015. godine

Konkurs za radionice za mlade kreativce

Prijavite se na jednu od tri radionice: radionice fotografije, filma i kolaža. Svaka radionica je bazirana na problemu, potencijalu i pitanju lokalne zajednice u kojoj se dešava „buđenje”.

Radionica fotografije – DEOMOGRAFSKA SLIKA ZEMUNA: Kroz ovo putovanje vodiće vas mladi fotograf Vladimir Živojinović, student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, zaljubljenik u dokumentarnu i uličnu fotografiju, koji trenutno radi u jednim dnevnim novinama.

Radionica filma – SVET KAO IGRALIŠTE, gde ćete stvarati pokretne slike sa Nikolom Stojanovićem, mladim rediteljem, fotografom i zaljubljenikom u film, čiji su kratki filmovi nagrađivani i prikazivani na mnogim festivalima. Šetajući se po Zemunu, snimaćete kratke filmove kroz koje ćete prikazati svet na svoj jedinstveni način i usput naučiti mnogo o filmu.

Radionica kolaža – POLIGON INSTANT ARHITEKTURE, kreiraćete prostore i mesta sa moderatorima Nemanjom Jovičićem i Marijom Antonijević, inženjerima arhitekture, studentima završne godine master akademskih studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Približiće vam arhitekturu koju ćete i sami stvarati, uz obećanje mnoštva boja.

“Kockavica” je omladinsko udruženje, orginizator i koordinator projekta “Buđenje Zemuna”. „Kockavica“ je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti kulture, umetnosti, zabave i rekreacije. Ove godine „Kockavica“ realizuje svoj prvi projekat pod nazivom „Buđenje Zemuna“.

Sve o programu projekta i više o konkursu za mlade muzičare možete pročitati ovde.

Sajt i vizuelni identitet su osmislile Marija Antonijević i Nikolina Janković, studenti master akademskih studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

11